MOĆ BILJA
Crni luk sadrži eterično ulje koje je bogato sumporom pa ima antibakterijsko, dezinfekciono i fungicidno dejstvo. Dobijeni sok je veoma zdrav i bogat hranljivim materijama, ali zbog neprijatnog ukusa i mirisa mnogi izbegavaju da ga piju


Vitamin B17 se nalazi u preko 800 biljaka, od kojih je većina jestiva.


Potiče sa karipskih ostrva, posebno sa Jamajke koja je i danas glavni proizvođač pimenta. Otuda i naziv jamajčanski biber.


Redovnim konzumiranjem obezbeđuje se detoksikacija i povećava alkalnost organizma. Smuti sa spanaćem je pravi saveznik dobrog zdravlja.


Ispostavilo se da običan korov može da spasi mnoge ljudske živote. U Rusiji su sinj koristili isključivo kao medonosnu biljku i hranu za stoku.


Ovih deset biljaka koje se mogu naći na našem podneblju su vrlo poznate u narodu kao pravi čudotvorci kada je u pitanju lečenje različitih bolesti.


Put do blistavog i zavodljivog osmeha je znatno lakši uz male tajne koje sadrži začinsko bilje.


Proizvodnja lekovitog bilja u Srbiji sve je aktuelnija i zanimljiva proizvođačima, a ove godine, kako se saznaje iz raznih udruženja za proizvodnju lekovitog bilja - vlada prava pomama za gajenjem belog sleza.


Ova biljka ne zahteva preteranu brigu, ali uz malo pažnje može poživeti i 100 godina. Nije ni čudo što je neki zovu besmrtnom.


Ovaj napitak je i vrlo ukusan, a što je najbitnije vrlo je lekovit i potrebno je dan započeti s njim


Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета