Obaveštenje za mlekare: Uskoro ističe rok za prijavljivanje za premiju za mleko

Foto:pixabay.free

Foto:pixabay.free

Premija po litri predatog mleka je uvećana, za ovaj kvartal iznosi 19 dinara.

U toku je Javni poziv za premiju za mleko za drugi kvartal, koji će trajati do 3. avgusta, podsetilo je danas Ministarstvo poljoprivrede, šumasrtva i vodoprivrede.

"Apelujemo na mlekare, sakupljače mleka kao i proizvođače da obrate pažnju na popunjavanje kompletne dokumentacije kako bi svaki učesnik u lancu bio vidljiv", rečeno je iz ministarstva. 

Oni podsećaju da se prijave za premiju za mleko podnose preko mlekara, a da postoji i mogućnost neposrednog prijavljivanja primarnih proizvođača.

Napominju da je premija po litri predatog mleka povećana, te da će za ovaj kvartal iznositi 19 dinara.

Obaveštenje za mlekare: Uskoro ističe rok za prijavljivanje za premiju za mleko

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Vlasnici poljoprivrednih parcela koje se izdaju u zakup, posebno oni koji plaćaju zakup zemljišta, suočiće se s novim pravilima kako bi ostvarili pravo na državne subvencije.

Do sada je u 2.201 gazdinstvu u Srbiji potvrđeno 4.167 slučajeva afričke kuge kod domaćih svinja, od čega je 3.857 uginulo, a rebalansom budžeta Ministarstva poljoprivrede obezbeđeno je dodatnih 500 miliona dinara koje će služiti za sprečavanje te zarazne bolesti i nadoknadu štete vlasnicima bolesnih životinja.

Direktor Uprave za zaštitu bilja Ministarstva poljoprivrede Srbije Nebojša Milosavljević izjavio je da trenutno ispravnost voća i povrća na tržištu kontrolišu 134 inspektora, ističući da je u planu zapošljavanje novih inspektora.

Predstavljen projekat Instituta za stočarstvo čiji je cilj očuvanje autohotonih vrsta koza i ovaca

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković najavila je u Skupštini Srbije da 24. aprila počinje isplata subvencija po hektaru.

Ministarka poljoprivrede u Vladi Srbije Jelena Tanasković začudila se kad su poslanici opozicije u raspravi o Predlogu Zakona o budžetu za 2023.godine izneli tvrdnju da država poljoprivrednicima duguje 250 miliona evra na ime neisplaćenih subvencija.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета