SEME I SADNI MATERIJAL


Jedan od uslova uspešne poljoprivredne proizvodnje svakako je kvalitetan semenski materijal. Da bi dostiglo maksimalan učinak, seme treba tretirati na odgovarajući način.


Pošumljavanje i osnivanje novih šuma treba vršiti kvalitetnim sadnim materijalom, proizvedenim iz što kvalitetnijeg semena. provereni izvor kvalitetnog semenskog materijala je šuma.


Jela sa plavim šišarkama, raste do nekih 10 metara,uopšte nije zahtevna za uzgajanje.


Na Zemlji postoji mnogo vrsta klime, a svaka ima svoje posebnosti. Drvo je život..


Zasađene šume se sastoje od stabala zasađenih namernim zasejavanjem autohtonih ili uvedenih vrsta.


Šume i njihovo održivo upravljanje, ključni su za borbu protiv klimatskih promena, ali su jedan od važnih faktora u smanjenju siromaštva i dostizanju ciljeva održivog razvoja


Ако се планира заснивање шумског засада, мора се добро проучити коју врста дрвета посадити. Избор треба да зависи од намене (употребе) када дрво стаса за сечу. Да ли желите огревно или грађевинско дрво, овај текст може да вам олакша избор.


Уколико одлучите да сами направите мешавину земље за ваше биљке, ово су прави рецепти за вас. Ако желите да постанете веома успешни у гајењу биљака, морате користити одговарајуће земљиште.


У раним фазама развоја биљака многе ствари могу кренути наопако. Ово су најчешће грешке које вам могу промаћи, а на које би требало да обратите пажњу током првих неколико недеља клијања семена.


Право је време да се размишља о семену за наредну годину, како бисте били спремни за пролеће. Али, када се размишља и планира садња, увек се појави дилема које семе да купите: домаће, старе сорте или хибриде? У наредним редовима вам доносимо шта треба да узмете у разматрање, а што може да вам помогне у одлуци.


Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета