POVRTARSTVO



Salata je bogata ugljenim hidratima, provitaminom A, kalijumom, kalcijumom i gvožđem. Salata je značajna vitaminska hrana u proleće, jesen i zimu sa mogućnošću gajenja na otvorenom polju i zaštićenom prostoru.


Kasni ili postrni kupus dolazi na drugo mesto u plodoredu. Uspešno se gaji posle useva koji oslobađaju njivu do jula, a to su: grašak, rani krompir, luk, pšenica i ječam.


Svako ima neke svoje metode da proceni koja je najslađa, od kuckanja, lupkanja, preko procene boje, veličine, oblika peteljke...


Naoko sočan i zdrav, ali kada se preseče i zagrize, svima je više nego jasno da je jarkocrvenu boju dobio na brzinu.


Svakoj ćeliji, tkivu i organu u vašem telu potrebna je voda da bi pravilno funkcionisala. Voda čisti telo od toksina, prenosi hranjive materije u ćelije i sprečava dehidraciju.


Uzgoj paprika zahteva visoku temperaturu vazduha (22-25 ° C) i temperaturu tla oko 20 ° C.


Prva asocijacija na zeleni paradajz je nezrelo i kiselo ali stvoren je ukusan i produktivan čeri paradajz zelene pokožice.


Da li ste znali da u paprici ima čak 4 do 5 puta više vitamina C nego u limunu i narandži?


Raštan ili raštika je višegodišnja povrtarska kultura koja izgledom podseća na kupus i najčešće se gaji u primorju.


Veoma otporan korenasti usev koji se dosta dugo razvija.


U postrnoj setvi kornišone treba sejati što je moguće pre, a najkasnije do 20. jula.


Raspadanjem unutrašnosti bale nastaje idealna podloga za rast povrća.


Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета