Lepote SrbijeU 13. Veku kralj Milutin je u zabačeno mesto Štava nadomak Kuršumlije doveo Saksone čiji preci i dalje žive.


Po broju doktora nauka i državnih reprezentativaca selo Gajdobra u Opštini Bačka Palanka jedinstveni je fenomen na prostorima bivše Jugoslavije.


Netaknuta priroda, bistri potoci, planinska reka, čist vazduh, izvorska voda, mir i tišina nalaze se u naseljenom mestu Lopatnice grada Kraljeva i pripada Raškom okrugu


Spomenik prirode Slapovi Sopotnice je zaštićeno prirodno dobro koje obuhvata izvorište površinskog toka reke Sopotnice sa više stalnih i povremenih karstnih vrela i izvora.


Planina Cer i spomen kompleks “Cerska bitka” na Terekišu zauzimaju posebno mesto u istoriji Srbije i identitetu srpskog naroda.


Krupajsko vrelo nalazi se u istočnoj Srbiji, u zapadnom podnožju planine Beljanice, sa desne strane Krupajske reke. Smešteno je između sela Milanovaci Krupaja, oko 35 km od Žagubice.


Stol je planina u istočnoj Srbiji, udaljena 16 km od Bora i pripada borskom okrugu i regionu koji je poznat i pod imenom Timočka Krajina.


Nа nаdmorskoj visini od 438 metara, glatka površina jezerske vode od 30 hektara, ogledalo je za slikovitu i raskošnu lepotu okolnih predela.


Stopića pećina udaljena je 250 km od Beograda, 30 km od Užica, a od turističkog centra Zlatibora udaljena je svega 19 km.


Semeteško jezero je najveće urnisko jezero na zapadnoj strani Kopaonika. Nalazi se ispod visa Čukara, u ataru sela Semeteš, na 200 metara od Nacionalnog parka Kopaonik.


Nalazi na jugu Srbije, na obalama Golemobanjske reke i u podnožju planine Goljak, na nadmorskoj visini od 520m. Udaljena je 50km od Leskovca i 330km od Beograda.


Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета