STOČARSTVOU ataru sela Bukova glava kod Leskovca juče i danas je došlo do masovnog pomora pčela, a šteta je procenjena na neverovatnih 45.000 evra, tvrde u Udruženju pčelara „Beli bagrem“.Pušten u rad prvi gradski medomat u Sremskoj Mitrovici, prilikom prezentacije rezultata projekta Zasnivanje ekonološki prihvatljive proizvodnje meda u blizini SRP Zasavica


Tržište meda je preplavljeno falsifikatima, a potrošači imaju sve ređu priliku da dođu do pravog meda


Početak proleća praćen smenom obilnih kiša i visokih temperatura, smanjiće knjaževačkim pčelarima prvi prinos bagremovog meda u dolini Timoka. Ipak mnogi koji svoje košnice sele, pokušaće da to nadoknade u Gabrovnici, selu u podnožju Stare planine, gde bagrem poslednji cveta i gde košnice godinama dovoze pčelari iz drugih gradova.


Udruženje sportskih ribolovaca i nautičara "Tamiš" iz Pančeva postoji već punih 98 godina, osnovano je još za vreme Kraljevine Jugoslavije 15.04.1926. godine.Krava bi mogla da proizvodi 1 gram insulina po litru mleka, a svaki gram insulina jedak je kao 28.818 jedinica insulinaOtkupna cena tovnih bikova simentalske rase težih od 500 kg povećana je u odnosu na prethodni period u klanicama na području podrinjskog regiona.


Sveže kozje mleko, domaći sir, surutka - ovi svojevrsni delikatesi poslednjih nekoliko godina sve su traženiji proizvodi na tržištu. I sve poželjniji na trpezama onih koji vode računa o zdravoj, pre svega domaćoj hrani.


Evropski pčelari od sada će biti udruženi u borbi za spas pčelarstva, koje je ozbiljno ugroženo, pre svega lažnim medom i trovanjem pčela, a njihovo delovanje biće organizovano u okviru Evropskog pčelarskog saveza, čija je osnivačka skupština održana u Beogradu.


Farma pažljivo probranih crnih goveda osnovana je ovog meseca u Čačku, čime je naša zemlja zauzela svoje mesto na svetskoj mapi u proizvodnji najkvalitetnijeg mesa.


Od 25 uzoraka meda na našem tržištu koji su testirani po novoj Kada je reč o novoj metodi za utvrđivanje falsifikata EIM-IRMS, predsednik Saveza pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) Rodoljub Živadinović rekao je za Biznis.rs da je to inovativna i nepogrešiva laboratorijska metoda za utvrđivanje falsifikata hrane i pići za utvrđivanje falsifikata hrane i pića, 22 nisu prošla testove autentičnosti.


Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета