VestiU proteklih deset dana nevreme je dva puta zahvatilo selo Veliko Trnjane kod Leskovca. Grad, a potom i jak vetar sa obilnom kišom, uništili su mnoge zasade voća koji se prostiru na stotinu hektara.


Porast cene kukuruza, stagnacija cene pšenice i pad cene soje obeležili su ovu nedelju na novosadskoj Produktnoj berzi. Usled povećane potražnje za kukuruzom došlo je do povećanja obima trgovanja samim tim i do skoka cene. Ukupan promet za ovu nedelju je iznosio 2.046 tona robe, čija je finansijska vrednost iznosila 44.690.700,00 dinara.


Republički geodetski zavod (RGZ) potpisao je ugovor za nabavku novih satelitskih snimaka najboljeg kvaliteta, trenutno dostupnih na tržištu, što će omogućiti da Srbija dobije najmoderniji informacioni sistem koji smanjuje korupciju i unapređuje transparentnost rada državnih institucija, saopštio je danas RGZ.


Pogon „Naš med“ objavio je nedavno poziv za prijavu svih vrsta meda koje pčelari imaju na raspolaganju, koji traje do 10. avgusta. Istog dana, u ponedeljak, 10. avgusta, ekipa „Našeg meda“ kreće u uzorkovanje meda, objavio je Savez pčelarskih organizacija Srbije (SPOS).


Predsednik Odbora Narodne stranke za privredu i preduzetništvo Vladimir Kovačević izjavio je danas da je gorivo u poslednjih mesec dana poskupelo sedam odsto, što će izazvati poskupljenja hrane i roba, a država je povećanjem akciza od 1. jula opteretila preduzetnike i celu privredu i dodatno im otežala poslovanje u krizi izazvanoj epidemijom.


Kompanija Al Dahra Srbija planira gradnju fabrike za preradu stočne hrane u Kovilovu, u beogradskoj opštini Palilula.


Šteta od poplave na poljoprivrednim kulturama nastale usled izlivanja reke Toplice i drugih vodotokova od 23. do 24. juna ove godine procenjena je na 22.770.000 dinara, saopštila je Komisija za procenu štete u poljoprivredi Grada Prokuplja.


Stočarsko-veterinarski centar (SVC) Krnjača, koji je po svim parametrima bio na svetskom nivou i priznat u celoj Evropi, praktično je ugašen


Na Stalnom komitetu za životinje, bilje, hranu i stočnu hranu EU odlučeno je da se povuče mera dodatne kontrole za izvoz smrznutih malina iz Republike Srbije, potvrđeno je u Ministarstvu poljoprivrede.


Lavanda je još jedna biljka koja se u našoj zemlji sve više gaji. Ona je dekorativna višegodišnja trajnica izuzetnog mirisa koja se u vrtovima gaji kao aromatična biljka, dok je na terasama česta kao ukrasna.


Iako društvenim mrežama kruže objave o enormnom poskupljenju boravka u turističkim objektima u Srbiji to je, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku (RZS), daleko od istine.


U Srbiji je u prvoj polovini ove godine ukupno prodato 1.574 traktora, dok je u istom periodu u 2019. godini prodato njih 1.560, pokazuju podaci Privredne komore Srbije (PKS).


Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета