ЛОВСТВОLovački savez Srbije obeležio je 125 godina postojanja, a tom prilikom su dodeljena najviša lovačka odlikovanja.


Srbija je uvela privremenu zabranu lova na grlicu, jarebicu i prepelicu, a izmene Pravilnika o proglašavanju lovostajem zaštićenih vrsta divljači sporazumno su doneli ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i ministarka zaštite životne sredine.


U Budimpešti se od 25. septembra do 14. oktobra 2021. godine održava svetska izložba lovačkih trofeja, a na ovoj manifestaciji učestvuje i naša zemlja.


U okviru 88. Međunarodnog sajma poljoprivrede uručeno je 52 ugovora o bespovratnim sredstvima za razvoj lovstva u Vojvodini za 2021. godinu.


Ovaj glodar po svojoj veličini spada u grupu velikih pacova.


Susret sa ovom impozantnom pticom je doživljaj koji se dugo pamti, dok lov na tetreba spada u najlepše i najuzbudljivije lovačke doživljaje.


Ovog leta, na različitim lokacijama po Srbiji, FAO je u saradnji sa Vojvodina šumama i Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) organizovao više obuka o bezbednosti lova i afričkoj kugi svinja.


Svetska izložba lovačkih trofeja pod nazivom “One With Nature” biće održana u Budimpešti od 25. septembra do 14. oktobra 2021. godine. Lovački savez Srbije poziva sve zainteresovane da se prijave i učestvuju.


Srneću divljač obično kratko nazivamo srne i pod tim pojmom mislimo na srnjaka, srnu i lane. Mužjaka nazivamo srnjak, ženku srna, mladunče lane.


Vlada Republike Srbije u aprilu ove godine naložila je nadležnim ministarstvima preduzimanje mera za iskorenjivanje stradanja divljih ptica. Prema podacima, najugroženije vrste su grlice i prepelice.


Po spoljšnjem izgledu sličan je lisici, ali i vuku samo što je od njega manji. Šakal je sposoban da preživi i najteže uslove, pa čak i da u takvim uslovima odgaji potomstvo.


Mrki medved je najveća zver u Evropi i važan deo dobro očuvanog ekosistema. Nacionalni park Tara je dom za preko 50 jedinki i predstavlja pravi „rasadnik“ ove vrste.


Kako saznajemo od Lovačkog saveza Srbije, u toku je projekat baziran na lovnom turizmu, a učestvuju naučni radnici iz Češke, Srbije, Finske i Mađarske.


Lovni turizam u Srbiji ima dugu tradiciju na većem broju uređenih lovišta. Srbija je zemlja dobrih lovnih terena, dobrih lovaca I dobrih domaćina.


  • Најновије
  • Најчитаније

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета