HORTIKULTURAIzuzetno dekorativna,niska perena odnosno pokrivače tla, biljka zaista malih prohteva. Cvetovi su loptasti i sitni, roze ili bele boje.


Bašte naših baka nam bude posebna sećanja. Nekada su se gajile vrste koje su bile jarkih boja i intenzivnog mirisa, dok danas uglavnom nailazimo na hibride koji gotovo i nemaju miris.


Mnogi cvetovi imaju određenu simboliku i za neke biljne vrste se vezuju posebne legende i verovanja.


Oktobarski dani su rezervisani za radove u vrtu ukoliko želite da narednog proleća i leta vaše okruženje bude u najlepšim bojama cveća i rastinja.


Svi oni koji bi želeli da steknu osnovna znanja i veštine iz oblasti baštovanstva će za to imati priliku u oktobru i novembru, jer je organizacija Ekonaut najavila nekoliko predavanja i radionica iz oblasti vrtlarstva.


Na većinu biljaka promena godišnjeg doba veoma utiče, ali uz primenu ovih saveta cveće će opstati.


Jesen je stigla, a sa njom i hladniji dani. Bez obzira na to, uz malo truda, vaša bašta ili balkon mogu obilovati cvećem različitih boja koje će ulepšati životni prostor.


Ukoliko ste u potrazi za sobnom biljkom koja ne zahteva preveliku brigu onda je ovo prava biljka za vas.


Niskih je zahteva prema zemljištu, samo je potrebno da joj obezbedite peskovitu, dobro dreniranu zemlju.


Svima poznata sobna biljka Adam za kjoju je karakteristično to što joj donji listovi izumiru, dok se vršni naizmenično jedan za drugim razvijaju.


Sobne biljke su odlično sredstvo da imamo dovoljno kiseonika u prostoru u kom živimo, a idealne su i za dekoraciju. Međutim, ako se ne održavaju redovno ili se naprave određeni propusti, mogu početi da se suše i umiru. Evo nekoliko trikova da ih oporavite!


U Kuli će 1. i 2. oktobra biti održan sada već trdicionalni Jesenji festival cveća i ručnih radova.


U tekstu koji sledi govorimo o verbeni, prelepoj biljci raskošnih cvetova koja je takođe i lekovita. Vodi poreklo iz tropskih i sutropskih predela Južne Amerike, a Stari Rimljani, Egipćani i Kelti su je slavili kao svetu biljku.


Prelepo, nežno sobno cveće vredne truda, jer su zvonoliki cvetovi prelepih boja i prekrasan su ukras na prozorima.


  • Најновије
  • Најчитаније

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета