HORTIKULTURAJapanski vrtovi su napravljeni kako bi bili prostor za meditaciju i uživanje. Sve je počelo kao mali prostor koji se pravio za elitu Japana, da bi se sklonili od ratova i bili u miru; a sada je to način života i duboko ukorenjena kultura.


Vrba je u srpskom narodu oduvek bila misteriozno i magično drvo. Koristi se za lečenje, o crkvenim praznicima i u ritualima.


Frezija, je zeljasta biljka sa lukovicom, porijeklom iz Južne Afrike.


Mada latinski naziv karanfila potiče od grčke reči koja znači "bog", ovaj cvet je kod nas popularan kao neki seoski lepotan. Ovaj cvet ima istoriju dužu od 2.000 godina i sa sobom nosi dosta značenja.Drvo jacaranda je tropska lepota sa svojim klasterima mirisnih, ljubičastih cvetova u obliku trube. U pravom okruženju, čini izvrsnu senku ili ulično stablo.


Delonix regia može se naći u mnogim zemljama s tropskom ili toplom klimom, gde je posađeno u parkovima i uređenim ulicama.


Meksičko jarko narandžasto, crveno, žuto zlato, koje odiše strašću, je puzavica, čije stabljike mogu da se razigrano obmotavaju oko bilo čega.


Aglaoneme su jednostavne biljke za uzgoj u kucnim uslovima.


Pilea peperomioides, zimzelena biljka poreklom iz južne Kine, može doneti finansijsku sreću zbog čega joj je jedan od naziva Kineski dolar.


Sanseverija ili svekrvin jezik je zimzelena višegodišnja biljka koja pripada porodici šparogovki (Asparagaceae).


Za najveći broj vrsta kaktusa gajenje je jednostavno i oni preživljavaju i u najposnijoj zemlji i, pravilo broj jedan je da se ne zalivaju od oktobra do aprila, praktično ni malo.


Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета