РИБАРСТВО


Izgradnja ribnjaka nosi svoje prednosti i nedostatke, sigurno je jedno da nije nimalo lak posao i da zahteva mnogo strpljenja dok se sve ne završiSrpski ribolovci ne mogu da se usaglase oko toga gde je najbolje pecati i koja su to najlepša mesta u Srbiji za pecanje.


Deverika naseljava sve vode Evrope,tipična riba donjih tokova velikih reka


Tolstolobik (Hypophthalmichthys) je vrsta ribe, pripada porodici Šarana (Cyprinidae)


Riba klen spada u vrste sa kojima se ribolovci među prvima upoznaju kada počnu da se bave pecanjem.


Neophodno je harmonizovati zakonsku regulativu u Srbiji sa propisima Evropske unije


Voda je bistra i vodostaj na rekama nizak, tako da preko dana ribolov prilično slabo ide. U ovakvim uslovima, daleko je efikasnije ribu loviti noću.


Калифорнијска пастрмка (Онцорхyнцхус мyкисс) спада у хладноводне рибе, у породицу Салмонида (Салмонидае) где припада и поточна пастрмка (Салмо трутта) и лосос (Салмо салар). Међутим, због јаче цене он је лимитиран у исхрани, иако је веома цењена риба у великом броју европских земаља.


Кавезни систем је познат од давнина у земљама Југоистичне Азије, док је у Србији овај вид аквакултуре новијег датума. Иако је тренутна производња мала, постоје велике могућности за развој ове гране рибарства.


Гајење рибе у Србији може бити јако исплативо. Ово се првенствено односи на гајење пастрмке, али и узгој других врста рибе има своје производне потенцијале. Производња рибе је свакако врло специфична и не трпи грешке. Уколико планирате узгој рибе, први корак јесте подизање рибњака.


Сваки алтернативни састојак хране за животиње, па и рибе, мора да осигура хранљиву вредност по конкурентној цени. Конвенционалне копнене културе, посебно житарице и уљарице, фаворизоване су алтернативе због ниских трошкова, а показале су се успешним у примени као замена за рибље брашно. Међутим, такви биљни додаци могу узроковати значајне промене у прехрамбеном квалитету произведене рибе.


Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета