LEKOVITO I MEDONOSNO BILJEU Ruskoj flori se izdvajaju retke vrste lekovitog bilja koje izgledaju veoma neobično


Tamjan je smola intenzivnog mirisa koja je upotrebljavana još pre 5.000 godina. Dobija se iz drveta bosvelija poreklom iz Azije i Afrike.


Iako je miloduh ili izop (Hyssopus officinalis) u našem narodu pomalo zaboravljen, ova lekovita biiljka ima više svojstava.


Timijan je sličan majčinoj dušici, ali je viši i stabljika mu ne puzi po zemlji, nego raste uspravno do 30 cm


Sedmolist ( Aegopodium podagraria ) poznat još po narodnim imenima kao što su kozja noga, bazjan, jarčevac.


Plućnjak je naziv dobio po istoimenom organu jer se od antičkog doba koristi kod olakšavanja iskašljavanja i liječenja plućnih bolesti. . Može se naći na našim prostorima, najčešće po livadama i listopadnim šumama.


Veoma retka biljka koja raste u brdsko-planinskim, hrastovim i bukovim šumama.


Ono što je važno napomenuti jeste to da se biljka oman koristi kao prirodni lek za mnoge zdravstvene tegobe


Gynostemma pentaphyllum je tradicionalna orijentalna višegodišnja lekovita biljka koja se koristi kao čaj od davnina. Poznata je po imenima jiaogulan, biljka dugovečnosti, trava besmrtnosti, čudotvorna trava, vilinska trava, trava jevanđelja, slatka loza čaja, tajlandski čaj, južni ginseng, ginseng siromašnog čoveka.


Kapar je višegodišnja biljka Iz porodice Capparidaceae, spontana i divlja.


Dok čeka pun rod, Dragana Mihailović Đapić osmišljava proizvode koje će plasirati na tržište do sada je pravila venčiće, sušila cvet i pravila ulje od lavande.


Breza (Betula) je rod drvenastih biljaka iz porodice Betulaceae. Obuhvata oko 40 vrsta drveća i žbunja, od kojih se 11 nalazi na Crvenoj listi Međunarodne unije za zaštitu prirode (IUCN) kao ugrožene vrste.


Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета