LEKOVITO I MEDONOSNO BILJEOva biljka raste uz potoke i rijeke, u vrtovima i po napuštenim zemljištima.


Ova je biljka jednostavna za uzgoj, seje se u rano proleće direktno na otvoreno – u aprilu i vrlo brzo napreduje.


Biljka koja raste na juznoafrickoj visoravni, gde je smatraju za prirodni lek.Poznat je kao majčino čudo, crveni čaj.


Svedska grancica poznat i pod drugim nazivom kao sveden biter (internacionalno Sweden Bitter), to je jedan od prirodnih eliksira u ciji sastav ulazi odredjena mesavina lekovitih biljaka.


U biljnoj medicini koristi se prvenstveno kao diuretik, podstiče izbacivanje tečnosti i toksina nagomilanih u organizmu. Čaj od rastavića je proveren narodni lek za mokraćne kanale i bubrege.


Jedna od najdostupnijih biljaka na našim prostorima za nju kažu da je jedna od najlekovitijih biljaka na svetu.


Pominjana i u pesmama, ova lepa biljka može da nađe mesto u mnogim vrtovima.


Malo je lekovitih biljka koje u našem narodu uživaju toliko poverenje kao trava iva. Toliko je lekovita da se u narodu kaže - trava iva i od mrtva pravi živa!


Slatki pelin je jedna od prvih biljnih vrsta koja se pominje kada je u pitanju borba protiv raka na prirodan način, a nemački naučnici kažu da pomešan sa kafom aktivno deluje i protiv korona virusa.


Selen je još jedna biljka koja je izuzetno zdrava i lekovita. Ima brojna korisna svojstva za naš organizam, a u nastavku tekst pročitajte zbog čega je toliko poželjna za konzumiranje.


Možda do sad i niste bili upoznati sa ovom biljkom i njenim delovanjem, ali mi ćemo vam izneti važne činjenice vezane za ovu biljku.


Kao i većina opojnih biljaka-droga, tako i biljka koka potiče iz Južne Amerike- Perua, Bolivije, Kolumbije. Na pijacama u Peruu možete videti džakove sa listom koke protiv artritisa, dijabetesa, depresije, nervnih bolesti i drugog, jer list koke sadrži vitamin A, riboflavin, gvožđe, kalcijum i reguliše glukozu u krvi.


Bubrežni grašak (bubrežna grahorica) je višegodišnja biljka iz porodice graška (Fabaceae) i nalazi se na livadama, alpskim pašnjacima i suvim mestima Evrope i severne Afrike. Ova biljka je vrlo lekovita, a ranije se naročito koristila protiv bubrežnih tegoba.


Arnika ili brđanka je jedna od biljnih vrsta koja je bila široko rasprostranjena u Evropi, ali danas predstavlja zaštićenu vrstu zbog nekontrolisanog branja. Veoma je lekovita, a pogodnosti koje nosi sa sobom poznavao je i Gete.


Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета