МЕХАНИЗАЦИЈАKompanija "YANMAR" predstavila je inovaciju u oblasti vinogradarstva, a radi se o robotu za primenu pesticida, koji nudi brojna rešenja i predstavlja budućost ove grane poljoprivrede.


Najveći parni traktor na svetu, Case 150 KS, koji je konstruisan davne 1905. godine, rekonstruisan je nakon više od jednog veka i stavljen u funkciju.


Fabrika IMT (Industrija Motora i Traktora) ponuđena je na prodaju koju je oglasio Stečajni upravnik ove firme, a koja će se obaviti metodom javnog nadmetanja.


Poljoprivrednici sa teritorije Gradske opštine Obrenovac ukupno su nabavili 11 traktora i 35 priključnih mašina zahvaljujući subvencijama grada Beograda, a ukupno je 41 poljoprivrednik ostvario prava na subvencije.


Pretpostavlja se da će u bliskoj budućnosti proizvodnja nafte doći do vrhunca, a da će do 2050 biti iscrpljene sve zalihe, pa je neophodno intenzivnije razvijati alternativna pogonska goriva, poput biodizela, čijom proizvodnjom se stvara potputa nezavisnost od varirajuće cene nafte.


Jedan od konkursa u oblasti agrara naše zemlje odnosi se i na nabavku poljoprivredne mehanizacije i traktora. Ovim će se omogućiti da oko 700 ratara nabavi nove traktore.


Poljoprivredni fakultet u Novom sadu dobio je traktor povodom nove akademske godine. Ključeve je dekanu fakulteta, Nedeljku Tici simbolično uručio pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Čedomir Božić.


Od 19. do 23. oktobra u Bolonji će se održati 44. Međunarodna izložba poljoprivrednih mašina EIMA 2021.Jedan od ciljeva savremene i održive poljoprivrede svakako treba da bude smanjenje korišćenja hemijskih sredstava u zaštiti useva ili potpuni prestanak njihove upotrebe. Širom sveta se traže rešenja za mehaničko uništavanje štetočina, a jedno od njih nudi Coastal Tractor.


U okviru 88 Međunarodnog sajma poljoprivrede u Novom Sadu, Čedomir Božić, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo uručio je ugovore poljoprivrednim proizvođačima koji se odnose na subvencije za investicije u fizičku imovinu.


Sve je više inovacija u svetu agrara koje bi trebalo da unaprede poljoprivrednu proizvodnju i podignu je na viši nivo. Predstavljamo vam inovativnog britanskog robota po imenu "Tom" koji uskoro može biti svakodnevni prizor na polju.


Motorne testere vam olakšavaju posao, naravno pod uslovom da ih dobro održavate.


Austrijski brend finalista je u kategoriji “Best of Specialized” ovogodišnjeg TotY izbora, a predstavljaju ga kao višenamenskog, pouzdanog i sigurnog za upotrebu na svakom terenu i u najzahtevnijim uslovima.


  • Најновије
  • Најчитаније

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета