МЕХАНИЗАЦИЈАSvi savremeni kombajni predviđeni su za žetvu strnih žita i drugih kultura.


Drljače se primenjuju najviše za pripremu zemljišta za setvu ratarskih i povrtarskih useva.


Za uspešno kalemljenje potrebno je obezbediti sledeći alat: voćarske makaze, voćarski nož (kresač), voćarsku testericu, kalemarski nož, brus (belegiju) i kaiš za oštrenje


Namenjene su mehanizovanom utovaru, prevozu i istovaru sena i zelene pokošene mase.


Krčenje i raščišćavanje terena je prvi posao u sistematizaciji zemljišta. Nekada se ovaj posao obavljao ručno. Zatim su korišćene jednostavnije mašine a danas se koriste različite pogonske mašine sa motornim pogonom s odgovarajućim alatima ili priključnim mašinama.


Kako bi se zemljište u bašti obrađivalo na odgovarajući način i biljke imele adekvatnu negu potreban je i odgovarajući alat.


Da bi ste odabrali prskalicu u skladu sa vašim potrebama potrebno je znati veličinu obima posla,zasada i frekvenciju korišćenja


Koriste se za teške radove u poljoprivredi i na onim zemljištima koja ne podnose velika sabijanja.


O značaju pojilice za svinje najbolje govori činjenica da svinje, kao i većina drugih sisara bez vode mogu preživeti tek nekoliko dana, dok bez hrane mogu izdržati višestruko duže.


Voda je potrebna,pre svega za sva živa bića na jednom stočarskom gazdinstvu kao i za razna pranja mašina i opreme,za pripremu stočne hrane za zašttitu od požara itd.


Pranje je potrebno obaviti odmah nakon prestanka mužnje. Sisne čaše treba temeljno oprati hladnom ili mlakom vodom, nikako vrućom vodom .


Princip rada četverotaktnih motora malo je složeniji od rada dvotaktnog motora.


Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета