LIVADARSTVOOdlaganjem kosidbe povećava se udeo suve materije, ali se smanjuje količina proteina.


Domaće životinje instiktivno ne jedu škodljive ili otrovne biljke


Nekontrolisana upotreba hemikalija može u velikoj meri da osiromaši biljnu raznovrsnost prirodnih ekosistema


Negativni uticaj višegodišnje eksplatacije zemljišta neutrališe se kvalitetnim i pravovremenim đubrenjem, kao i sprovođenjem odgovarajućih agrotehničkih mera


Optimalne količine dodatih mineralnih đubriva variraju u zavisnosti od prirodnih karakteristika livada i pašnjaka


Италијански љуљ је пореклом из Јужне Европе. Гаји се на већим површинама у Европи, Азији, Јужној Америци, Аустралији и осталим деловима света. Одликује се високим приносом, квалитетном и укусном крмом.


У лето, травњаци су најчешће под стресом и прва шанса да се опораве долази у јесен.


Након сушног летњег периода и зиме, вашем травњаку треба мало неге пажње како би и даље био главна звезда вашег дворишта. У фебруару је право време за досејавање и прихрану травњака.


Порастом животног стандарда, у животном окружењу, човек настоји, градњом кућа и викендица са више уређеног зеленила, чију основу чине травњаци, да нађе излаз из градског, бетонског сивила.


Ливада је тип екосистема, на коме доминира травна вегетација. Најчешће биљке ливада су траве (фамилија Поацеае), махунарке (Фабацеае), оштрице (Цyперацеае) и главочике(Астерацеае).


Површине под ливадама и пашњацима су велике и њихов највећи део је у брдско –планинском подручју. Оне су значајан извор сточне хране и без њих у овим крајевима не би било могуће гајење стоке.


Србија је богата пашњацима, па се трава са ливада вековима користила као главна храна за стоку.


Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета