Turizam


Srbija je bogata raznim vrstama divljači, kao i brojnim vrstama riba. Na celokupnoj teritoriji nalaz se lovišta i mesta za ribolov.


Prolom Banja poznata je, pre svega, po svojoj lekovitoj Prolom vodi, koja pripada retkoj grupi voda visokih balneoloških vrednosti: visoko alkalna (pH 8,8-9,2), niskomineralizovana (suvi ostatak 148 mg/l), bikarbonatna.


Hotel „zvezda 0“ je otvoren u Švajcarskoj. Hotel sa zvezdicom - konceptualni umetnički projekat koji omogućava gostima da spavaju na otvorenom, pogledom na veličanstveni švajcarski pejzaž.


Tradicionalna srpska kuhinja je sastavni deo ponude seoskog turizma


Ulaganje u ponudu poljoprivrednih domaćinstava seljacima se može višestruko vratiti za nekoliko godina, a to Srbiji može da donese nekoliko milijardi evra godišnje. Ali samo pričamo a ništa nepreuzimamo.


Krčedinsku adu je moguće posetiti u periodu od juna do septembra, u zavisnosti od vremenskih uslova i vodostaja.


U centralnom delu Srbije ovaj grad sa 74 registrovanih seoskih domaćinstava na ušću Ibra u Zapadnu Moravu, srednjovekovnim manastirima Studenica, Žiča, Gradac i gradom Magličem, sa banjskim lečilištima Mataruškom i Bogutovačkom banjom je pravi raj za odmor


Brestovačka Banja je udaljena 280 km jugoistočno od Beograda.


Salaši u Vojvodini se smatraju sinonimom za seoski turizam. Nekada poljoprivredna gazdinstva, danas su jedno od najvećih kulturnih obeležja severne pokrajine.


Strategija razvoja turizma u Srbiji utvrđen je selektivnim pristupom, pri čemu se posebni značaj pridaje seoskom turizmu ( ambijentu, prirodi, hrani, običajima …)


U jeku razvoja seoskog turzima, Srbija zaista ima šta i da ponudi ljudima koji svoj odmor vide kao odlazak na selo, planinu, u banju ili na salaš


Vrnjačka Banja smeštena je u Centralnoj Srbiji, u oblasti Raška. Nalazi se na samo 200 km od glavnog grada, Beograda, 25 km od Kraljeva, i 7 km od Trstenika


Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета