Nesvakidašnji prizor na obroncima Maljena: Spoj savremenog i tradicionalnog

Foto: Relja Ivanić

Foto: Relja Ivanić

U planinsko-turističkom mestu Divčibare, na planini Maljen, izgrađen je neobičan objekat koji predstavlja spoj tradicionalnog i modernog. Ova vikendica, potpuno uklopljena u prirodni ambijent, može da ugosti do sedam osoba.

Arhitekte koje su projektovale ovu vikendicu su se vodile karakteristikama tradicionalne planinske arhitekture karakteristične za ovaj kraj kao što su specifična geometrijska struktura, posebni materijali, kontakt krova sa terenom, izgled trema, potenciranje na dobijanju dobrog pogleda na okruženje.

Forma kuće je prilagođena terenu na kome se ovaj objekat nalazi kao i vremenskim uslovima. Korišćena su dva materijala tako da je deo kuće obložen tradicionalnom šindrom, dok je ostatak u belim keramičkim pločicama i to viekndici daje savremenu formu i izgled.

U „crnom“ delu kuće se nalazi spavaća soba, a krovna kosina je iskorišćena za smeštanje kliznih kreveta koji omogućavaju smeštaj sedmoro ljudi. Kuhinja sa trpezarijom i dnevni boravak se nalaze u „belom“ delu kuće koji je izveden u pločicama.

Prozori su većih dimenzija i na taj način je unutrašnji prostor dodatno osvetljen, a zagarantovan je i predivan pogleda na Divčibare.

Nova vikendica na Divčibarama može biti pozitivan primer savremene arhitekture, koja poštuje i istovremeno se i ugleda na tradiciju.

Agroinfo.rs/gradnja.rs

Nesvakidašnji prizor na obroncima Maljena: Spoj savremenog i tradicionalnog

Komentari

At the end of the study, the placebo group claimed numbness and tingling symptoms 10 and 5 more than the drug group clomid 50 mg

Advanced bodybuilders prefer the use of liquid Clenbuterol because it gives them certain advantages on exact areas to lose fat from cialis order online Notify your healthcare team if you have bruising or bleeding

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Međunarodna regata „Vode Vojvodine“ ove godine biće održana od 24. juna do 3. jula, 12. put, na kanalu Dunav-Tisa-Dunav. Prijave za učešće otvorene su do 20. maja.

Svetska turistička organizacija Ujedinjenih nacija (UNWTO) raspisala je Konkurs za izbor najboljih turističkih sela, pa se pozivaju svi zainteresovani da uzmu učešće.

Sporazum između Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Razvojnog fonda AP Vojvodine, na osnovu kojeg Sekretarijat subvencioniše troškove naknade za obradu kreditnog zahteva i kamate po konkursima Fonda u oblasti turizma, poptisan je danas u Pokrajinskoj vladi.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije raspisalo je dva konkursa za pomoć razvoju turizma u 2022. godini – konkurs za dodelu dotacija namenjenih za projekte razvoja turizma i konkurs za dodelu subvencija i transfera namenjenih za projekte razvoja turizma.

Mokra Gora je proglašena za najbolje turističko selo na svetu na jučerašnjem zasedanju Generalne skupštine Svetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija u Madridu (UNWTO).

Pokrajinski sekreterijat dodlio je ukupno pet miliona dinara za subvencionisanje umetničkih i starih zanata u Vojvodini.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета