Ministar Nedimović obećao proizvođačima paradajza da će im država pomoći

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Poljoprivrednici u okolini Leskovca, koji su nedavno besplatno delili paradajz u znak protesta zbog niske otkupne cene, zadovoljni su današnjim obećanjem ministra poljoprivrede Srbije, Branislava Nedimovića, da će im država pomoći, preneli su mediji.

Ministar je u razgovoru s proizvodjačima obećao otvaranje fabrike za preradu paradajza u Leskovcu i angažovanje na otkrivanju onih koji zloupotrebljavaju sporazum CEFTA o slobodnoj trgovini u regionu.

Sastanak s ministrom održan je u domaćinstvu poljoprivrednika Saše Trajkovića koji je bio jedan od najglasnijih na skupovima nezadovoljnih poljoprivrednika.

On je danas rekao da već nedelju dana u prodavnicama u Srbiji nema paradajza iz Albanije.

Ne zna se da li su proizvodjači odustali od zahteva da predsednik Srbije Aleksandar Vučić dođe kod njih, ali je jedan od učesnika sastanka, poljoprivrednik Žarko Nikolić, rekao za medije da su tokom sastanka preko telefona „bili na vezi“ i s Vučićem.

- Zahtev za obeštećenje zbog propasti velikog dela ovogodišnjeg roda biće delimično ispunjen - preneo je Nikolić.

Za sve što je danas dogovoreno s ministrom poljoprivrede nisu utvrdjeni rokovi, rekli su proizvodjači paradjza posle sastanka.

Agroinfo.rs/agrosmart.net

Ministar Nedimović obećao proizvođačima paradajza da će im država pomoći

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Vlasnici poljoprivrednih parcela koje se izdaju u zakup, posebno oni koji plaćaju zakup zemljišta, suočiće se s novim pravilima kako bi ostvarili pravo na državne subvencije.

Do sada je u 2.201 gazdinstvu u Srbiji potvrđeno 4.167 slučajeva afričke kuge kod domaćih svinja, od čega je 3.857 uginulo, a rebalansom budžeta Ministarstva poljoprivrede obezbeđeno je dodatnih 500 miliona dinara koje će služiti za sprečavanje te zarazne bolesti i nadoknadu štete vlasnicima bolesnih životinja.

Direktor Uprave za zaštitu bilja Ministarstva poljoprivrede Srbije Nebojša Milosavljević izjavio je da trenutno ispravnost voća i povrća na tržištu kontrolišu 134 inspektora, ističući da je u planu zapošljavanje novih inspektora.

Premija po litri predatog mleka je uvećana, za ovaj kvartal iznosi 19 dinara.

Predstavljen projekat Instituta za stočarstvo čiji je cilj očuvanje autohotonih vrsta koza i ovaca

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković najavila je u Skupštini Srbije da 24. aprila počinje isplata subvencija po hektaru.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета