САВЕТИ
G. Koegel je 1935. godine iz sirovog žumanceta jajeta dobio jedinjenje u kristalnom obliku koje je nazvao faktorom rasta kvaščevih ćelija. Utvrđeno je, da ovo jedinjenje popravlja patološke promene u koži pacova, koji su sa hranom dobijali veće količine sirovog belanca jajeta. Ovo jedinjenje je nazvano biotinom ili vitaminom H.


I najboljim kuvaricama se dogodi da im zagori neka hrana, pa se ne sekirajte ukoliko ste imale takvo iskustvo. Dobra vest je da ne morate da kupujete novo posuđe, jer imamo trik koji će odstraniti sve fleke.


Veoma brzo, ovaj prirodni antibiotik, sanira posekotine i sprečava infekciju.Kako da od običnog panja napravite nešto zanimljivo otkrićete u nastavku tekstaAjvar, džem, turšija i svi ostali specijaliteti u kojima ćemo uživati tokom zime držimo, uglavnom u staklenim teglama.Iako mleko može da traje relativno dugo u frižideru, postoji jedan trik kako da traje tri nedelje, pa i duže, piše britanski “Ekspres”.


Ako imate naviku da skidate koru sa sira, radite pogrešnu stvar. Naime, stručnjaci ukazuju da je kora jestiva i da upravo ona siru daje ukus i teksturu.


Najčešće se na licu i predelu oko očiju pojavljuju prve promene koje nam donose godine.


Ako idete na bazen, koristite javne tuševe ili, pak, na odmoru delite kupatilo sa nepoznatim ljudima, budite posebno obazrivi! Stručnjaci upozoravaju da možete da “zakačite” infekciju mnogo lakše nego što mislite!


Nepodnošljivo je vruće, pa trčimo kući da u sopstvenom prostoru napravimo prohladnu atmosferu. Ako nemamo klima/uređaj, problem se komplikuje, zato su neke sobne biljke zeleni spas za nas.


Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета