ZANIMLJIVOSTIIako mnogi misle da uvučeno dno otkriva kvalitet vina te pomaže da se brže ohladi, stručnjaci se ne slažu i odgovore traže u prošlim vekovima.


Put u predgrađu Sidneja postaje prvi u Australiji napravljen od recikliranih čaša za kafu. Vlakna u čašama su dragoceni sastojak koji pomaže u stvaranju superiornog, trajnijeg proizvoda koji je tiši i bezbedniji nego regularni asfalt – ističu proizvođači.


Žudite za nečim slatkim i slanim? Život i čokolada imaju bolji ukus sa prstohvatom soli. So naglašava slatkoću i potiskuje gorčinu, a istovremeno funkcioniše i kao prirodni pojačivač koji naglašava ukus čokolade


Jelka je simbol novogodišnjih praznika. Kićenje jelke nije samo zanimljiva aktivnost već doprinosi i ulepšavanju enterijera vašeg doma


U srpskom jeziku postoje mnoge nedoumice, a jedna od njih je upravo ova. Mnoge imenice uglavnom imamo prilike da čujemo samo u muškom rodu.


Veverice se mogu naći gotovo u svim delovima sveta gde ima ljudi, a ima ih oko 300 vrsta uključujući i mrmote i leteće veverice.Uz posebne zakonske dozvole, u pojedinim zemljama, pustinjska lisica može da se drži kao kućni ljubimac


Često u prirodi važi pravilo da veličina nema nikakve veze s tim koliko je neka životinja opasna. Jedna od takvih živi u vodama Australije i severne Tasmanije.


Opasne biljke, koje mogu da ubiju, čuvaju se iza zaključanih kapija bašte u Alnviku.


Skorpije su zanimljive životinje ali većina ljudi ne zna puno o njima. Evo nekih činjenica koje možda niste znali o ovim životinjama. kulStanovnici Srbije ove jeseni ponovo imaju mnogo problema sa smrdibubama koje koriste svaki otvor na prozoru ili vratima da uđu u kuću.


Jedan stariji par iz Nemačke itužio je svoje komšije sudu zbog veoma aktivnog petla koji kukuriče oko 200 puta dnevno, što im onemogućava odmor.


Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета