STOČARSTVOKrava bi mogla da proizvodi 1 gram insulina po litru mleka, a svaki gram insulina jedak je kao 28.818 jedinica insulinaOtkupna cena tovnih bikova simentalske rase težih od 500 kg povećana je u odnosu na prethodni period u klanicama na području podrinjskog regiona.


Sveže kozje mleko, domaći sir, surutka - ovi svojevrsni delikatesi poslednjih nekoliko godina sve su traženiji proizvodi na tržištu. I sve poželjniji na trpezama onih koji vode računa o zdravoj, pre svega domaćoj hrani.


Evropski pčelari od sada će biti udruženi u borbi za spas pčelarstva, koje je ozbiljno ugroženo, pre svega lažnim medom i trovanjem pčela, a njihovo delovanje biće organizovano u okviru Evropskog pčelarskog saveza, čija je osnivačka skupština održana u Beogradu.


Farma pažljivo probranih crnih goveda osnovana je ovog meseca u Čačku, čime je naša zemlja zauzela svoje mesto na svetskoj mapi u proizvodnji najkvalitetnijeg mesa.


Od 25 uzoraka meda na našem tržištu koji su testirani po novoj Kada je reč o novoj metodi za utvrđivanje falsifikata EIM-IRMS, predsednik Saveza pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) Rodoljub Živadinović rekao je za Biznis.rs da je to inovativna i nepogrešiva laboratorijska metoda za utvrđivanje falsifikata hrane i pići za utvrđivanje falsifikata hrane i pića, 22 nisu prošla testove autentičnosti.


Premija po litri predatog mleka je uvećana, za ovaj kvartal iznosi 19 dinara.


Ljudi teško podnose toplotni udar i ovih dana spas od sunca traže u hladovini i pod klima uređajima.


U uslovima globalnog zagrevanja nameće se kao neophodno da se o mikroklimatskim uslovima u stajama za muzne krave povede računa, posebno kada se grade novi objekti a i kada se vrše adaptacije postojećih.


Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković, šef Kabineta predsednika Nenad Dolovac sastali su se danas sa predstavnicima poljoprivrednih udruženja, kako bi razgovarali o problemima koji i dalje tište poljoprivrednike, saopštilo je Udruženje za zaštitu poljoprivrednika Asocijacija 2022.


Afrička svinjska kuga (ASK) je od 10. maja ove godine do danas registrovana u 18 mesta u Srbiji. Na dve lokacije – lovišta Sopotska kosa i Pančevački rit bolest je otkrivena i kod divljih svinja.


Uvozna cena najviše diktira koliko će koštati prasetina kod nas, objašnjavaju stručnjaci


Zašto nisu povećane subvencije i za ovce i ovčarstvo u prethodnoj raspodeli bilo je jedno od pitanja na regionalnoj biznis konferenciji Grow up.


Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета