MOĆ PRIRODEZbog svojih čudotvornih svojstava neem je poznat celog svetu, a u Indiji se smatra svetim drvom. Neem se primjenjuje lokalno i oralno u lečenju mnogih bolesti.Otkrivamo vam uputstva za gajenje smokve u kući u nekoliko jednostavnih koraka, kao i koliko je lekovita


Divlji kesten sadrži značajne količine otrova koji se zove eskulin, i može izazvati smrt ako se jede u sirovom stanju! Seme, kora, cvet i lišće divljeg kestena se koriste u lekovite svrhe.


Lek za razne upalne procese, upale grla, upale bešike, protiv kašlja, protiv upala sluzokože, dijareje, ispiranje desni.


Nepodnošljivo je vruće, pa trčimo kući da u sopstvenom prostoru napravimo prohladnu atmosferu. Ako nemamo klima/uređaj, problem se komplikuje, zato su neke sobne biljke zeleni spas za nas.


Semenke papaje imaju antiupalna svojstva i sprečit će nastanak infekcija. Konzumirajte nekoliko ovih semenki. Ne previše. Pokrenuće izbacivanje otrova iz organizma i čišćenje jetre. Potrebno je da konzumirate 5 semenki


Može se pripremiti vodeni kefir koji pokazuje niz pozitivnih efekata na čoveka, a priprema je vrlo jednostavna.


Mnogo je recepata za zdrave smutije i napitke koji nam daju snagu i vitalnost, a čuvena glumica Žaklin Smit, zvezda "Čarlijevih anđela" je otkrila recept za svoj "čarobni napitak".


Izuzetno poznat zbog svojih lekovitih svojstava u narodnoj medicini, važno je napomenuti da je veliki izvor važnih minerala i vitamina.


Poznata i kao kasava ili tapioka je treći najveći izvor ugljeno-hidratne hrane u tropskim predelima, posle pirinča i kukuruza.


O tamjanu, smoli drveta koje raste u Severnoj Africi, i njegovi lekovitim svojstvima govorio je doktor Branimir Nestorović.


Mnoge sjajne biljke su nam nadohvat ruke i mogu biti od pomoći kod rešavaja brojnih problema. Jedna od njih je i kineski peršun.


Bundevino brašno je neverovatan izvor minerala i vitamina, a čak ima više proteina od pšeničnog brašna. Između ostalog, odlično je i za dijabetičare.


Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета