ZEMLJORADNJAProblemi u malinarstvu prisutni su u celom regionu. U hladnjačama u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Srbiji i dalje su uskladištene velike količine neprodatog voća iz prošle berbe. Na svim tržištima otkupljivači nezvanično najavljuju znatno nižu cenu od prošlogodišnje, ali s tačnim iznosom još niko ne izlazi.


Naziv ove orhideje u prevodu znači „Venerina papučica“ zbog njenog specifičnog izgleda – izgled papuče. Raste pojedinačno ili u manjim grupama, na krečnjaku ili dolomitu, raste u Srbiji samo na Suvoj planini.


Kruške su uglavnom slatke, sočne i blagog ukusa, a tekstura mesa je kremasta.


Prethodne jeseni pšenicom je u Srbiji zasejano 720.000 ha ili 25% više nego lane. Ratari su uglavnom primenili svu potrebnu agrotehniku, pa pšenica u ovom trenutku izgleda kao retko koje godine u ovo vreme.


Jedna od najpopularnijih zimzelenih trajnica za sunčane i polusenovite položaje u vrtu. Krase je lepi, dekorativni listovi i sitni gracilni cvetići.


Ova biljka raste uz potoke i rijeke, u vrtovima i po napuštenim zemljištima.


Ako poslušate ove savete božićna zvezda će dugo krasiti vaš dom


Ova super hranljiva biljka se već hiljadu godina upotrebljava u Aziji za lečenje depresije, poboljšanje plodnosti, ukupnog zdravlja i dobrog raspoloženja. I ova bilјka je bogata proteinima, vitaminima i antioksidanatima.


Šta privlači sreću u dom, pa cvet ženska sreća – spatifilum nosi tajnu simboliku…Drugačije se naziva i ,,Mesečev cvet” , jer nudi prelepe bele cvetove.


Ukoliko tražite nove načine kako da ukrase dom, donosimo vam jedan predivan prolećni cvet koji će sigurno privući vašu pažnju.


Profesor Hans Hat sa Univerziteta Hajnrih Hajne u Dizeldorfu kaže da miris ove biljke na čoveka deluje slično kao sredstvo za smirenje Valijum, ali bez neprijatnih nuspojava


Poljoprivrednici su u svojim zasadima, berba protiče bez protesta proizvođača "crvenog zlata", ali razlike u otkupnim cenama mogle bi srušiti sadašnji mir između seljaka i otkupljivača.


Član Upravnog odbora Udruženja proizvođača malina i kupina u Srbiji Zoran Stojanović pozvao je danas Komisiju za zaštitu konkurencije da ispita da li su otkupljivači kupina dogovorom, preko noći, oborili cenu tog voća sa 180-200 dinara na 120 dinara po kilogramu ili će blokirati hladnjače i puteve.


Vlasnik plantaže višanja u opštini Merošina Hranislav Stojanović izjavio je da je 99 odsto roda tog voća prodato otkupljivačima po ceni od 40 dinara, što je za 10-15 dinara jeftinije nego prošle godine iako je mineralno đubrivo bilo dva-tri puta skuplje, a značajno su poskupeli i gorivo i zaštitna sredstva.


Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета