Od danas do 1. avgusta po prvi put u Nišu biće održani Dani češkog piva

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Međunarodna manifestacija Dani češkog piva biće po prvi put održana u Nišu. Počinje danas i trajaće do 1. avgusta, a svi ljubitelji piva imaće priliku da isprobaju različite vrste ovog napitka.

Iz Udruženja Česi jugoistoka Srbije navode da su "Dani češkog piva" prva međunarodna manifestacija tog tipa, pa da planiraju da postane turistički brend grada.

- S obzirom na to da je niška pivara prvobitna bila česka, sam projekat se zasniva na kulturno-istorijskom nasleđu. Naš grad će prvi put poseti česki ambasador, njegova ekselencija, Tomaš Kuhta i drugi zvaničnici. Posetu zvaničnika mogli bismo da iskoristimo za čvršće povezivanje kultrnih i naučnih ustanova i stavranje novih insvesticija – rekla je Aleksandra Barton, predsednica Udruženja Česi jugoistoka Srbije.

Ljubitelji piva imaće priliku da isprobaju sedam vrsta ovog napitka poreklom iz Češke u parku Svetog Save u Nišu. Na danima piva biće i muzičkog dela, a pored lokalnih rok bendova, organizatori iz udruženja "Česi jugoistoka Srbije" navode da će učestvovati i dva češka benda.

Prijatelji manifestacije su Grad Niš, Turistička orgnazacija Niša i Regionalna privredna komora Grada.

Agroinfo.rs/juznevesti.com

Od danas do 1. avgusta po prvi put u Nišu biće održani Dani češkog piva

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Od 21. do 27. maja 2022. godine po 89. put na Novosaskom sajmu održaće se tradicionalni međunarodni poljoprivredni sajam koji će ugostiti brojne izlagače iz zemlje i inostranstva.

Pivo napravljeno od graška i kiselog kupusa prodaje se i pije na Islandu! Več zamišljamo kakav je to ukus! Na islandu već vlada velika potražnja za ovim pivom!

U Kačarevu je 3. marta 2022. godine počela 35. po redu "Slaninijada" koja će na programu biti do 6. marta.

Pivo napravljeno od graška i mariniranog kupusa, takozvano Božićno, postalo je hit među kupcima na Islandu i za svega nekoliko sati nestalo sa polica u trgovinama.

Na inicijativu nove predsednice Opštine Ruma, Aleksandre Ćirić, Štab za vanredne situacije Opštine Ruma danas će doneti odluku da se tradicionalni rumski vašar održi u januaru 2022. godine.

Susreti gljivara na Fruškoj gori, tradicionalna manifestacija, održaće se po 18. put, a druženje je zakazano za 24. oktobar 2021. godine s početkom u 11 časova.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета