Poljoprivrednici iz Šapca izneli zahteve, danas sastanak sa ministrom Nedimovićem

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Poljoprivrednici su prvi put ministru poljoprivrede Branislavu Nedimoviću uputili poziv sa protesta koji je održan 11. februara, rekavši da oni neće dolaziti u Beograd, ali da očekuju da ih on poseti u Šapcu.

Kako je najavljeno, on će se danas, 24. februara u 9 sati sastati sa delegacijom poljoprivrednika sa teritorije grada Šapca, Loznice, Sremske Mitrovice i Bogatića u zgradi Gradske uprave. Pre toga, biće održan protest poljoprivrednika koji će doći svojom mehanizacijom na stočnu pijacu na Kamičku u Šapcu u 8.20 časova.

Podsećanja radi, poljoprivrednici su prvi put ministru Nedimoviću uputili poziv sa protesta održanog 11. februara, uz obrazloženje da oni neće dolaziti u Beograd, ali da očekuju da on dođe u Šabac, kako bi razgovarali o gorućim problemima u ovoj oblasti.

Kako se ministar nije odazvao pozivu do 16. februara, do kada je bio rok, poljoprivredni proizvođači ponovo su se okupili u glavnoj gradskoj ulici prošle nedelje, kada mu je upućen još jedan poziv i najava da će, ukoliko do četvrtka ne dođe u Šabac, izaći na ulice širom Srbije sa poljoprivrednom mehanizacijom.

Poljoprivrednici traže ukidanje akciza na evro dizel za registrovana poljoprivredna gazdinstva, subvencije od 200 evra po hektaru, redovnu i brzu isplatu subvencija, kako budućih, tako i zaostalih, regulisanje uvoza smrznutog mesa iz inostranstva i regulisanje nekontrolisanog uvoza mleka u prahu.

Agroinfo.rs/agronews.rs

Poljoprivrednici iz Šapca izneli zahteve, danas sastanak sa ministrom Nedimovićem

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Sinoć je posebno bilo napeto za poljoprivrednike. Posle slučaja Jovana Jovanova iz Bavaništa, preteće pozive dobili su i kikindski paori.

Jesenja setva pšenice u Srbi se bliži kraju, zasejano je manje parcela nego prošle godine, zemljište je nedovoljno nađubreno, seme je korišćeno sa "tavana", a ne deklarisano, pa se dogodine ne može očekivati dobar rod, rekli su danas poljoprivrednici

Za kilogram semenske je potrebno između 3 i 5 kilograma merkantilne pšenice

Od 1. januara 2024. godine poljoprivrednici će točiti gorivo za svoju mehanizaciju po ceni koja će biti za 50 dinara niža od one koju na pumpama plaćaju građani.

Predsednik Sabora proizvođača agroprivrede Srbije (SPAS) Zoran Milićević najavio je u petak protest stočara i proizvođača mleka za 12. maj, u Beogradu ispred Predsedništva, sa zahtevom da sa predsednikom Aleksandrom Vučićem razgovaraju o problemima u poljoprivredi.

Uputstvo za podnošenje zahteva za subvencije, kao i tekst javnog poziva mogu se naći na sajtu Uprave za agrarna plaćanja

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета