Vesti



U jeku turističke sezone, otkupljivači su prestali da kupuju paprike i krastavce od povrtara sa područja Virovitice.


Sastanku su osim Vučevića, Brnabićeva i Martinovića prisustvovali i predstavnici Ministarstva finansija


Predsednik Upravnog odbora Sabora proizvođača agroprivrede Srbije (SPAS) Zoran Milićević uputio je danas pismo predsednici Skupštine Srbije Ani Brnabić u kome je obaveštava da će, ukoliko se ne isplati subvencija od 17.000 dinara za sertifikovano seme, doći da blokiraju Beograd.


Ovakve situacije nisu retkost a imaju jednostavno rešenje


Tržnica u centru Kaira, a na njoj ponuda - malina iz Arilja, borovnica iz Šapca, šljiva iz Osečine ili jabuka iz Topole.


Posle najave novih protesta i blokada puteva, na poziv Ministarstva poljoprivrede predstavnici proizvođača maline iz Arilja dogovorili su za ponedeljak novi sastanak sa otkupljivačima i proizvođačima, kom će prisustvovati i ministar poljoprivrede.


Predstavnici sedam uduženja poljoprivrednika saopštili su danas da će pokrenuti "opšti" protest na teritoriji cele zemlje nezadovoljni ispunjenjem zahteva i komunikacijom sa ministrom poljoprivrede Srbije Aleksandrom Marinovićem.


Predstavnici nekoliko uduženja poljoprivrednika Srbije, saopštili su danas da još nisu dobili poziv od novog resornog ministra Aleksandra Martinovića za razgovor zbog ranije datih, a neispunjenih obećanja zvaničnika, nakon protesta održanih prošle godine, iako je obećao da će ih primiiti posle 27. maja.


Obuhvaćeni su sektori mleka, mesa, voća, povrća, žitarica i industrijskog bilja, grožđa, jaja i ribarstva


Oblasti sa najvećim učešćem gazdinstava koja navodnjavaju zemljište su Pčinjska, Nišavska i Zlatiborska


Koliko ste puta čuli nekoga da kaže: "Eh, da mi je gde da imam da gajim prasiće, ovce, krave…. da znam šta jedem, da imam da dam deci domaće!". Uskoro će baš svako imati priliku za ovako nešto, pa čak i oni koji život provode u centru grada. Platforma "Moje stado" uskoro počinje sa radom, a pomoću nje svako može da postane online farmer


Radna snaga u poljoprivredi Srbije broji 1,15 miliona ljudi, članova porodičnih domaćinstva je 1,13 miliona, dok broj stalno zaposlenih na porodičnim gazdinstvima iznosi 1.070, od čega je 10 odsto žena, navodi se u danas objavljenoj brošuri Republičkog zavoda za statistiku, Popis poljoprivrede 2023.


Jablan je treći šampion po težini na Radenkovoj farmi, pre četiri godine imao je Mališu, a pretprošle Velišu


Orahovača se pravila u svim krajevima Balkana.


Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета