OBORIO GINISOV REKORD: Britanac sa jedne stabljike paradajza ubrao čak 839 plodova!

Foto: Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

Daglas Smit, povrtar iz Velike Britanije oborio je svetski rekord kada je sa jedne stabljike ubrao 839 plodova čeri paradajza, što je skoro duplo više od prethodnog Ginisovog rekorda.

Prethodno postavljen rekord iz iste kategorije je zabeležen 2010. godine kada je sa jedne stabljike ubrano 488 čeri paradajza. Smit je oborio rekord sa skoro duplo više plodova, prenosi 'thesun.co.uk'.

Bilo je potrebno sat vremena da se uberu svi plodovi čija je ukupna težina bila oko 5 kilograma. Daglas koji inače ima 43 godine i po zanimanju je IT stručnjak je snimio prebrojavanje i pozvao sveštenika i policajca kao svedoke kako bi se ovaj događaj mogao potvrditi kao novi Giniov rekord.

On se pažljivo pripremio za izazov - pregledao je naučne radove i poslao uzorke tla u laboratoriju na analizu. Njegov paradajz je uzgajan iz semena posađenog u martu, a Daglas je provodio tri do četiri sata nedeljno negujući ih u stakleniku. 

Osim toga, dokaz da mu ovaj hobi dobro ide je i taj što je Daglas uzgojio i suncokret visok preko šest metara, kao i paradajz težak preko tri kilograma.

Agroinfo.rs

 

 

OBORIO GINISOV REKORD: Britanac sa jedne stabljike paradajza ubrao čak 839 plodova!

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Teška 20,4 grama, uzgajana u australijskoj državi Novi Južni Vels, oborila je Ginisov svetski rekord za najtežu borovnicu na svetu.

Kada kupujete povrće i voće na pijaci, većina prodavaca će vas ubeđivati da su njihovi proizvodi 100 odsto organski, da su gajeni bez dodavanja hemikalija, pesticida i raznih štetnih sredstava.

Ova salata je osvežavajuća i potpuno drugačijeg ukusa od onoga na šta smo navikli. Priprema se za 15 minuta, a njome možete poslužiti 4 osobe.

Opadanje cvetova paradajza je učestali problem koji prati mnoge sadnice ove biljne vrste. Uzročnika je više, a najčešći su previsoke ili niske temperature.

Verovatno vam se desilo da slučajno ostavite povrće poput krompira u kesi u nekoj posudi u špajzu. Posle izvesnog vremena, jedino sto možete videti jeste da je on zarastao u klice.

Opština Nova Crnja za potrebe subvencionisanja poljoprivrede je obezbedila 3 miliona dinara, dok će najviše sredstava (1,6 miliona dinara) biti izdvojeno za ratarstvo, dok je za voćarstvo i vinogradarstvo, povrtarstvo i cvećarstvo izdvojeno million dinara. Za unapređenje pčelarstva predviđeno je 400 hiljada dinara.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета