Neverovatan trik da sprečite KLIJANJE KROMPIRA, PROPADANJE SALATE, KRASTAVACA...

Foto: pixabay free

Foto: pixabay free

Verovatno vam se desilo da slučajno ostavite povrće poput krompira u kesi u nekoj posudi u špajzu. Posle izvesnog vremena, jedino sto možete videti jeste da je on zarastao u klice.

Da biste sprečili takve i slične situacije, otkrivamo Vam nekoliko saveta koji će vam omogućiti da koristite namirnice bez straha da će se brzo pokvariti. 

LIMUN možete koristiti duže, posebno ako se čuva u frižideru. Kada vam je potrebno nekoliko kapi soka limuna samo probušite malu rupicu na njemu, iscedite ga i vratite u frižider. Videćete, na njemu se gotovo ništa neće promeniti. 

PEČURKE i PARADAJZ drzite u papirnim kesama jer neće ispuštati sastojke koji podstiču kvarenje tih namirnica. PARADAJZ bi trebalo bi da stoji okrenut ka peteljci, a ukoliko nemate dovoljno prostora, možete peteljku prelepiti selotejpom koji će sprečiti prodiranje vazduha u povrće. Ostale komade paradajza možete poređati preko tih zalepljenih primeraka.   

Celer i brokoli je ipak bolje držati u foliji, što će produžiti njihov vek.

KROMPIR da bi zadrzao svezinu i sprečilo se njegovo klijanje pomoćiće vam tzrula jabuka, prosto neverovatno ali je istinito. Dovoljno je samo da pored krompira stavite jednu trulu jabuku i možete izbeći mnoge probleme.

SALATU, KRASTAVCE i TIKVICE da sačuvate njihovu svezinu potrebno je samo da ovo povrće u frižideru držite u plastičnoj kesi iz koje ste prethodno izvukli vazduh. 

KOLAČI da dobro ste pročitali, ukoliko ste napravili veću količinu kolača ili su vam oni ostali nakon praznika, možete ih držati u frižideru s kriškom hleba. On će povući svu vlagu i sprečiti kvarenje slatkiša. 

BANANE njihovo truljenje će te sprečiti ukoliko na vrh njene peteljke stavite foliju. Ukoliko banana krene da se kvari jednostavno je izrežite na komade i stavite u zamrzivač.

Neverovatan trik da sprečite KLIJANJE KROMPIRA, PROPADANJE SALATE, KRASTAVACA...

Komentari

cialis cost We understand the key benefit to both types of drugs; namely an ability to reduce the activity of estrogen in the body

The book includes a foreword by Sue Friedman, executive director and founder of FORCE costo levitra in farmacia

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Kada kupujete povrće i voće na pijaci, većina prodavaca će vas ubeđivati da su njihovi proizvodi 100 odsto organski, da su gajeni bez dodavanja hemikalija, pesticida i raznih štetnih sredstava.

Ova salata je osvežavajuća i potpuno drugačijeg ukusa od onoga na šta smo navikli. Priprema se za 15 minuta, a njome možete poslužiti 4 osobe.

Opadanje cvetova paradajza je učestali problem koji prati mnoge sadnice ove biljne vrste. Uzročnika je više, a najčešći su previsoke ili niske temperature.

Postoje biljne vrste koje treba saditi uz paradajz, koje pored njega dobro uspevaju i koje samom paradajzu pomažu da bude jači i ima bolje i ukusnije plodove. Takođe, postoje i one kulture koje nikako ne treba gajiti uz paradajz.

Ovi kolačići ili popularne šapice će vas vratiti u detinjstvo. Prave se lako, a ukus je neverovatan.

Konzervirano kondenzovano mleko je nešto gušće nego obično i vrlo je pogodno za pravljenje poslastica, posebno onih koje se ne peku.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета