Raška bespovratno daje 4.000.000 dinara za razvoj seoskog turizma

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Opština Raška, raspisala je Konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za razvoj seoskog turizma na teritoriji opštine u 2021. godini.

Ukupan iznos podsticajnih sredstava koja se dodeljuju realizacijom ovog konkursa iznosi 4.000.000,00 dinara, koja su opredeljena Odlukom o budžetu opštine Raška za 2021. godinu.

Podnsilac zahteva za dodelu podsticajnih sredstava za razvoj seoskog turizma na teritoriji opštine Raška, koji ispunjava uslove navedene u konkursu ima pravo na dodelu podsticajnih sredstava u iznosu do 70 % od vrednosti odobrenih aktivnosti u okviru poslovnog plana , a najviše do 400.000,00 dinara.

Svrha dodele podsticajnih sredstva je stvaranje uslova za unapređenje i razvoj seoskog turizma i obezbeđenje kvalitetnih ugostiteljskih usluga u domaćoj radinosti ili seoskim turističkim domaćinstvima na teritoriji opštine Raška, a samim tim i unapređenje ruralne-ekonomije i kvaliteta života na seoskom području.

Podsticaji obuhvataju podršku programima koji se odnose na unapređenje razvoja ruralnog turizma, za investicije koje se sprovode sa ciljem unapređenja kvaliteta života u ruralnim područjima, i to:

Podsticaji za podršku investicijama za izgradnju, adaptaciju, investiciono i tekuće održavanje objekata, u cilju privođenja nameni, kao i nabavke opreme, a radi pružanja ugostiteljskih usluga u ugostiteljskim objektima u seoskim turističkim domaćinstvima ili domaćoj radinosti.
 Podsticaji za podršku investicijama za promociju nepoljoprivrednih aktivnosti na selu putem izrade ili modernizacije i profesionalizacije turističkih internet stranica i drugih promotivnih aktivnosti.
Podsticajna sredstva za razvoj seoskog turizma dodeljuju se kao namenska, bespovratna sredstva u vidu podsticaja na osnovu konkursa.

Pravo na korišćenje podsticaja, pod uslovima utvrđenim ovim Konkursom imaju:
1. Fizička lica čiji su ugostiteljski objekti kategorisani kao seosko turističko domaćinstvo ili kuća, soba ili apartman u domaćoj radinosti;
2. Fizičko lice- nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva;
3. Preduzetnik.

Korisnik podsticajnih sredstava ima obavezu da obezbedi sufinansiranje odobrene mere u skladu sa odobrenim sredstvima i navedenim procentom za sufinansiranje iz poslovnog plana koji ne može biti manji od 30 %.

Rok za predaju zahteva za dodelu podsticajnih sredstava i prateće dokumentacije je 60 dana od dana objavljivanja konkursa .

Dodatne informacije zainteresovana lica mogu dobiti u Opštinskoj upravi opštine Raška i kod članova komisije, radnim danima od 07:00 do 15:00 časova.

Kontakti: opštinska uprava: 036/736 224 i 036/736 244,  članovi komisije: 064 817 2071, e-mail: turizam@raskaturizam.rs

Agroinfo.rs

Raška bespovratno daje 4.000.000 dinara za razvoj seoskog turizma

Komentari

Diabet Med 1990; 7 4 319 323 generic propecia cost

comprar levitra online Outside of these active ingredients, it s got a clean and minimalist design, which helps it land near the top of our rankings

  • Od Ashmar
  • 2023-06-08 21:52:29

[url=http://synteroid.com/]synthroid 05 mg[/url]

[url=https://vardenafil.skin/]generic levitra professional[/url]

[url=https://diclofenac.science/]where can i buy voltaren cream[/url]

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

U okviru Mere 7 IPARD programa - Diverzifikacija poljoprivrednih gazdinstava i razvoj poslovanja, Uprava za agrarna plaćanja je objavila rang listu zahteva za odobrenje projekata za seoski turizam u drugom IPARD javnom pozivu.

Pandemija koronavirusa dovela je do toga da se odmor na srpskim selima produžio sa dva i po na sedam dana uproseku, dok su pojedini voleli da ostaju i po čitav mesec. Sve je to značajno za razvoj ruralnog turizma naše zemlje.

Mokra Gora je proglašena za najbolje turističko selo na svetu na jučerašnjem zasedanju Generalne skupštine Svetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija u Madridu (UNWTO).

Seoski turizam se u Srbiji javlja u masovnijem obliku početkom 2000-tih. Prava popularizacija sela dolazi sa razvojem intenzivne promocije koju je omogućio internet.

Uz poziv turistima da posete Vojvodinu i uživaju u njenoj idiličnoj atmosferi, bilo da su u pitanju salaši, čarde, manastiri ili kulturne atrakcije, u protekle dve godine Turistička organizacija Vojvodine posebnu pažnju posvećuje seoskom turizmu, koji je u ekspanziji

Od početka ovog meseca, svi zainteresovani mogu konkurisati zahtevima na prvi Javni poziv za odobravanje projekta za IPARD podsticaje za diverzifikaciju poljoprivrednih gazdinstava i razvoj poslovanja, odnosno za ulaganja u seoski tuirzam.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета