Tradicionalni 17. Zimski seminar farmera na Tari od 23. do 29. januara

Foto: Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

Tradicionalni Zimski seminar farmera na Tari održaće se po 17. put na ovoj planini od 23. do 29. januara u hotelu Omorika.

Ovaj događaj je jedinstvena prilika da se poljoprivrednici druže, razmene iskustva i dobiju adekvatne odgovore na postavljena pitanja.

Kako se navodi u saopštenju organizatora, Kluba 100P plus, od samog početka održavanja Seminar se pokazao posebno značajnim za umrežavanje mladih poljoprivrednika, koji kroz novostečena znanja i kontakte značajno razvijaju svoje gazdinstvo i smanjuju/optimizuju troškove proizvodnje.

Predavači na Seminaru su eminentni stručnjaci iz oblasti poljoprivrede.

Ministar poljoprivrede tradicionalno otvara seminar, a predstavnici Ministarstva poljoprivrede i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu učestvuju u radu seminara. Na ovogodišnjem seminaru gosti će biti i Ataše Ambasade Austrije za poljoprivredu Kristijan Bravenc i predsednik Austrijkog poljoprivredog klastera Herman Vizer.

Agroinfo.rs/agronews.rs

Tradicionalni 17. Zimski seminar farmera na Tari od 23. do 29. januara

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Vlasnici poljoprivrednih parcela koje se izdaju u zakup, posebno oni koji plaćaju zakup zemljišta, suočiće se s novim pravilima kako bi ostvarili pravo na državne subvencije.

Do sada je u 2.201 gazdinstvu u Srbiji potvrđeno 4.167 slučajeva afričke kuge kod domaćih svinja, od čega je 3.857 uginulo, a rebalansom budžeta Ministarstva poljoprivrede obezbeđeno je dodatnih 500 miliona dinara koje će služiti za sprečavanje te zarazne bolesti i nadoknadu štete vlasnicima bolesnih životinja.

Direktor Uprave za zaštitu bilja Ministarstva poljoprivrede Srbije Nebojša Milosavljević izjavio je da trenutno ispravnost voća i povrća na tržištu kontrolišu 134 inspektora, ističući da je u planu zapošljavanje novih inspektora.

Premija po litri predatog mleka je uvećana, za ovaj kvartal iznosi 19 dinara.

Predstavljen projekat Instituta za stočarstvo čiji je cilj očuvanje autohotonih vrsta koza i ovaca

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković najavila je u Skupštini Srbije da 24. aprila počinje isplata subvencija po hektaru.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета