VAŽNA VEST ZA VINOGRADARE: Raspisan poziv za podizanje zasada vinove loze

Foto:pixabay.free

Foto:pixabay.free

Svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači mogu podneti prijave za podsticaje na portalu ePodsticaji

Javni poziv za subvencije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva kroz podršku podizanja višegodišnjih proizvodnih zasada vinove loze raspisan je danas i trajaće mesec dana, do 20. jula.

Podsticaji za podizanje višegodišnjih proizvodnih zasada vinove loze obuhvataju podsticaje za fizičko-hemijsku analizu zemljišta sa preporukom đubrenja zemljišta za sadnju.

Podsticaji obuhvataju i izradu vinogradarskog projekta, pripremu, obradu zemljišta, kopanje jamića za sadnju i sadnju, kao i nabavku sadnica vinove loze.

Osim toga, podsticaji se daju i za nabavku naslona za proizvodne zasade, odnosno nabavku kolja kod zasada vinove loze sa odomaćenim sortama koje se gaje sa tradicionalnim uzgojnim oblicima.

Svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači mogu podneti prijave za podsticaje na portalu ePodsticaji.

Agroinfo.rs/telegraf.rs

VAŽNA VEST ZA VINOGRADARE: Raspisan poziv za podizanje zasada vinove loze

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Na nedavnom savetovanju poljoprivrednika i agronoma na Zlatiboru ratari su bili pod‌jednako zainteresovani za inovacije u biljnoj proizvodnji, posebno zaštiti, ali i za tržišne uslove.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede će od naredne godine uvesti prijavljivanje za podsticaje po osnovu javnih poziva u cilju skraćivanja postupka obrade zahteva i brže isplate sredstava.

Opština Arilje raspisala je Konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za nabavku nove poljoprivredne opreme, mehanizacije i stočnog fonda u 2022. godini.

Iz Javnog preduzeća "Vode Vojvodine" objavili su da je završen Konkurs za dobrovoljce koji su bili zainteresovani ra postanu ribočuvari - volonteri.

Čedomir Božić, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo uručio je juče ugovore o dodeli oko 60 miliona dinara korisnicima iz srpske pokrajine po osnovu konkursa za nabavku opreme za proizvodnju vina i rakije i konkursu za nabavku opreme za proizvodnju piva.

Svetska turistička organizacija Ujedinjenih nacija (UNWTO) raspisala je Konkurs za izbor najboljih turističkih sela, pa se pozivaju svi zainteresovani da uzmu učešće.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета