ШВАЈЦАРСКА: Војни хеликоптери носе воду сточарима, како би напојили жедне краве

Извор: Максим Готје

Извор: Максим Готје

Док талас врућине и даље траје у Швајцарској, војни хеликоптери у тој земљи почели су да доносе ванредне залихе воде сточарима у планинским пределима

Док талас врућине и даље траје у Швајцарској, војни хеликоптери у тој земљи почели су да доносе ванредне залихе воде сточарима у планинским пределима где хиљаде крава пате од жеђи због несташице воде.

Војска је од 20. јула извела девет таквих операција, а у кантону Сен Гален на планинске пашњаке је допремљено више хиљада литара воде, преноси портал Свисинфо.

Вода се допрема из оближњег језера Валензе, објаснилаје локална званичница. Она је додала да се фармерима та испорука не наплаћује пошто се финансира из редовног војног буџета.

Услед суше и дугог периода тропских врелина на истоку Швајцарске прети несташица воде, због чега је више општина одлучило да обустави испоруку воде пољопривредницима за наводњавање поља.

Протеклих дана, како истичу власти, потрошено је више воде него што има на располагању.

 

Агроинфо/ Агроњуз / од 09.08.2018.

ШВАЈЦАРСКА: Војни хеликоптери носе воду сточарима, како би напојили жедне краве

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Након што се навикну на власника, говеда постају нежна и послушна.

Седам младих сточара има визију будућности, а циљ им је да побољшају живот у свом селу.

У Војковцима код Тополе седморица сточара основала су задругу. Циљ је да заједничким наступом на тржишту обезбеде бољи пласман млека, а у будућности планирају подизање млекаре и органску производњу.

Број соматских ћелија у млеку је стални предмет расправа у индустрији млека.Веома је битно да произвођачи млека разумеју значај овог параметра и његову повезаност са здрављем животиња, квалитетом и количином добијеног млека.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета