Med od ULJANE REPICE: Ovim medom egzotično svetle boje, OČISTIĆETE SVOJU JETRU

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Med uljane repice je specifičnog ukusa i izuzetno je bogat polenom, mineralima i vitaminima. Veoma lako se vari i ima brojna korisna svojstva na naš organizam.

Ovaj med je odličnog kvaliteta i ima snažna antibakterijska svojstva, blagotvorno deluje na disajne organe, čisti jetru i reguliše nivo masnih kiselina u organizmu. Preporučuje se u borbi protiv čireva, kao i svih vrsta tegoba sa prostatom.

Suprotno drugim vrstama, ima manje kiselog efekta, s toga se može koristi i u slučaju abnormalne želudačne kiseline. Zbog visokog sadržaja gvožđa, preporučuje se i za anemiju. Deluje na jačanje imunološkog sistema, dezinfekciju i antiinflamatorne efekte.

Upotreba

Med od uljane repice  je najbolje koristiti svakog jutra, po jednu kafenu kašičicu pre doručka ili rastvoren u mlakoj vodi, mleku ili čaju. Može se čuvati na sobnoj temperaturi, bez uticaja direktne sunčeve svetlosti.

Med od uljane repice ima fine sitne kristale i zbog toga se najčešće koristi u kozmetici za izradu raznih krema na bazi meda.

Med ima prirodno svojstvo da se kristališe. Takav med prelazi u tečno stanje tako što se tegla sa medom stavi u posudu sa vodom koja se zagreva do temperature ne veće od 50ºC da bi med sačuvao sva svoja lekovita svojstva.

Efikasan u borbi protiv karijesa

Zanimljivo je da je ova vrsta meda efikasna u uništavanju bakterija (Porphyromonas gingivalis) koje se stvaraju u ustima i u tom slučaju ga je potrebno razrediti u vodi. Med uljane repice dokazano ubija bakterije, streptokoke i laktobacile, koje učestvuju u stvaranju karijesa.

Ova vrsta meda je jedna od cenjenijih u svetu. Poznat je po tome da pčele na ovoj paši dožive neverovatan razvoj. Istina je da su u vreme cvetanja uljane repice pčelinja društva u uzlaznoj putanji no to ne umanjuje kvalitet ovog meda.

Agroinfo.rs

Med od ULJANE REPICE: Ovim medom egzotično svetle boje, OČISTIĆETE SVOJU JETRU

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Aco Vujović iz sela Prilike kod Ivanjice počeo je da se bavi pčelarstvom pre skoro četiri decenije, najpre iz hobija, a od 1996. godine i profesionalno. U poslu mu pomažu supruga Milena i dvojica sinova Željko i Nenad.

Novi praktičan i prilično jeftin uređaj za detektovanje nekih bolesti, bez biopsije i sličnih bockanja, uključuje najdragocenijeg insekta za svetu, pčelu. Neverovatna dosetljivot portugalske dizajnerke olakšaće dijagnostifikovanje i ranih faza mnogih oboljenja.

Tradicionalna manifestacija, "18. Dani cveća i meda" u Velikom Gradištu i Kusiću, okupiće 15. i 16. maja sve ljubitelje cveća i pčelarskih proizvoda. Manifestacija je izložbeno-prodajnog karaktera.

Privremeni organ opštine Kula usvojio je Pravilnik o dodeli sredstava za sufinansiranje investicija u pčelarstvu na teritoriji opštine. Minimalan iznos bespovratnih sredstava je 5.000, a maksimalan 150.000 dinara.

Napitak eliminiše višak masnoće i vode iz organizma, poboljšava funkciju mozga, poboljšava pamćenje, poboljšava sluh i vid

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета