Uselile se prve porodice u Bačkoj Palanci u okviru programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Ministar za brigu o selu u Vladi Republike Srbije Milan Krkobabić obišao je dve porodice koje su dobile sredstva iz programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom u selima Nova Gajdobra i Parag. Akcija se nastavlja, a u budućnosti će i sredstva biti uvećana.

Ministar je održao i radni sastanak sa rukovodstvom Bačke Palanke, predsednicima mesnih zajednica ove opštine, kao i Južnobačkog upravnog okruga.

Predsednik Opštine Branislav Šušnica istakao je da Bačka Palanka učestvuje na svim konkursima koje raspisuje Ministarstvo za brigu o selu i pruža svu neophodnu podršku seoskom stanovništvu kome su podsticajna sredstva namenjena.

Pomenutim programom predviđena je dodela bespovratnih sredstava mladim bračnim i vanbračnim parovima, samohranim roditeljima i mladim poljoprivrednicima do 45 godina života za kupovinu seoskih kuća sa okućnicama.

Prema Uredbi Vlade, za ovaj program je izdvojeno 500 miliona dinara, a po jednoj kući može se dobiti najviše 1,2 miliona dinara. Sredstva se dodeljuju po redosledu pristiglih prijava sve dok se ne utroše, a najkasnije do 1. novembra.

Agroinfo.rs/agrotv.net

Uselile se prve porodice u Bačkoj Palanci u okviru programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

U okviru Mere 7 IPARD programa - Diverzifikacija poljoprivrednih gazdinstava i razvoj poslovanja, Uprava za agrarna plaćanja je objavila rang listu zahteva za odobrenje projekata za seoski turizam u drugom IPARD javnom pozivu.

Radi uvođenja širokopojasnog interneta u rualnim sredinama, Srbija planira da uzme zajam od 100 miliona evra kod Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Lokalne samouprave od 11. januara do 1. februara 2022. godine mogu Upravi za agrarna plaćanja predati zahteve za podsticaje za investicije za unapređenje i razvoj javne infrastrukture.

U toku su dva javna poziva za ostvarivanje prava na novčane podsticaje u agraru, tačnije u stočarstvu i biljnoj proizvodnji.

U Svečanoj sali grada Leskovca juče je uručen ugovor Udruženju „Strelci protivgradne zaštite – Kukavica“ o finansiranju, vredan pet i po miliona dinara.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, objavilo je pravilnik za podsticaje za investicije u nove mašine i opremu u stočarstvu, a najveći iznos koji korisnik može ostvariti je 800.000 dinara.

  • Најновије
  • Најчитаније

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета