Na pakovanju smrznute ribe pronađen koronavirus, Kina obustavlja uvoz ove namirnice

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Kina će obustaviti uvoz smrznute ribe iz Rusije na čijem pakovanju je otkrven koronavirus. Ovo nije prvi slučaj tog tipa.

Mediji su još prošle godine izveštavali da je Kina detektovala koronavirus na pakovanjima škampa koje je uvozila sa Ekvadora, lignji iz Rusije o morskih plodova iz Norveške.

Ovog puta, Kina će obustaviti uvoz ružičastog lososa ruske kompanije "Zarja LLC" na četiri nedelje jer je na jednom pakovanju ovog smrznutog proizvoda otkriven virus korona, saopštila je kineska Opšta uprava carina.

Od 3. novembra, kineski carinski organi širom zemlje obustaviće prijem uvoznih deklaracija od te ruske firme na četiri nedelje. Takođe je obljavljeno da se privremeno zabranjuje uvoz morskih plodova od dva ruska preduzeća, nakon što je koronavirus otkriven na pakovanjima smrznute ribe.

Ova zabrana se odnosi na pomenutu rusku kompaniju i kompaniju "Iglejn Merkjuri". Počev od 27. oktobra obustavljeno je prihvatanje njihovih uvoznih deklaracija, tako da će privremena zabrana uvoza proizvoda od "Zarje" biti na snazi ukupno pet nedelja.

Agroinfo.rs

Na pakovanju smrznute ribe pronađen koronavirus, Kina obustavlja uvoz ove namirnice

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Da se može i bez lekova u prvoj fazi lečenja koronavirusa, pokazuju i tvrdnje koje je iznela dr Ljiljana Gojkovć Bukarica, farmakološkinja i članica Radne grupe za izradu protokola lečenja kovida 19.

Riba je vrlo zdrava, ali je vreme njenog čuvanja dosta kraće od mesa toplokrvnih životinja. Ovome u značajnoj meri doprinosi velika količina vode u ribi, a u tom mislu je vrlo značajno razlikovati svežu od ribe koja nije pogodna za ishranu.

Nakon gotovo deset godina, ponovo je počelo poribljavanje Palićkog jezera autohtonim vrstama ribe, kada je na četiri lokacije bačeno prvih 150 kilograma soma.

Šaran sa suvim šljivama je jelo prepuno izuzetaka od pravila: prija i uz lagana crna vina, ko voli jede ga sa svežom ljutom paprikom, a šljiva dokazuje da nije voće nego povrće.

Vitamin B12 (Cijankobalamin) je hidrosolubilni vitamin. Izvori ovog vitamina su gotovo isključivo namirnice životinjskog porekla. U ljudskom organizmu deponovan je u jetri

Kosovska ministarka industrije, preduzetništva i trgovine, Rozeta Hajdari najavila je moguće uvođenje mera sprečavanja uvoza konditorskih proizvoda iz Srbije, jer smatra da to "šteti domaćim proizvođačima".

  • Најновије
  • Најчитаније

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета