Saradnja Srbije i Kine u oblasti poljoprivrednih tehnologija

Foto:Printscreen/youtube

Foto:Printscreen/youtube

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković sastala se sa ambasadorkom NR Kine u Republici Srbiji Čen Bo sa kojom je razgovarala o mogućnostima za dalje unapređenje saradnje u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije, posebno u trgovini poljoprivredno-prehrambenim proizvodima.

Učesnici sastanka su se složili da su investicije i poljoprivredna tehnologija oblasti u kojima Srbija i Kina treba još više da sarađuju u budućnosti.

Ministarka Tanasković je istakla da je ponosna na činjenicu da su bilateralni, politički i ekonomski odnosi i saradnja između Srbije i Kine izuzetno razvijeni i što se konstantno unapređuju i podižu na viši nivo.

Posebno sam ponosna što poljoprivreda, kao resor na čijem sam čelu, predstavlja jednu od prioritetnih oblasti saradnje između naše dve prijateljske zemlje, navela je Tanasković.

„S toga smatram da je naš zadatak, da zajedničkim naporima doprinesemo njenom sveobuhvatnom unapređenju, kako na institucionalnom nivou, tako i u domenu robne razmene poljoprivredno-prehrambenih proizvoda“, naglasila je Tanasković.

Ambasadorka Čen Bo čestitala je najpre ministarki Tanasković na imenovanju, istakavši da je poljoprivreda stub ekonomije i za Srbiju i za Kinu, i da je saradnja u toj oblasti od velikog značaja za bilateralnu saradnju.

Čen Bo je ukazala da je glavna tačka saradnje trgovina poljoprivredno-prehrambenim proizvodima, čiji se obim iz godine u godinu povećava i naglasila da su srpski proizvodi visokokvalitetni.

Kineski investitori pokazuju i veliko interesovanje za nova ulaganja u Srbiji u prehrambenoj industriji, kao i za izgradnju distributivnog centra u Srbiji, navela je Čen Bo.

U oblasti poljoprivrednih tehnologija takođe postoje velike mogućnosti za saradnju stručnjaka iz Srbije i Kine, kazala je Čen Bo.

Agroinfo.rs/agrosmart.net

Saradnja Srbije i Kine u oblasti poljoprivrednih tehnologija

Komentari

Intervention During the weeks of intervention, GH 0 cialis for sale in usa Maintenance of normal ITT levels is critically necessary to maintain spermatogenesis

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Zahlađenje sa kišom u odnosu na protekle dane ne bi trebalo da naudi ranim sortama voća, procvetalog usled toplog vremena krajem februara sve dok ne nastupi naglo snižavanje temperature ispod nule.

Jesenja setva pšenice u Srbi se bliži kraju, zasejano je manje parcela nego prošle godine, zemljište je nedovoljno nađubreno, seme je korišćeno sa "tavana", a ne deklarisano, pa se dogodine ne može očekivati dobar rod, rekli su danas poljoprivrednici

Sredstva predviđena za poljoprivredu u budžetu za sledeću godinu dovoljna su za sva predviđena direktna davanja u okviru podsticaja u poljoprivredi, izjavila je danas državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Milica Đurđević.

U Evropi se godišnje proda 10,5 miliona tona hrane za kućne ljubimce, a sve više proizvođača iz Srbije vidi svoju šansu da se oproba u ovom biznisu i osmišljava nove proizvode za ovo tržište koje ubrzano raste.

Otopljavanje pogoduje poljoprivrednim štetočinama, jer mogu da ubrzaju razmnožavanje, prežive zimu i migriraju dalje ka severu. Priča o širenju insekata i drugih štetnih vrsta tek će da dobije na značaju, ocenila je naučnica Sandra Krengel-Horni.

Od uvođenja elektronskog sistema i početka primene zakona u januaru 2019. godne, broj legalno angažovanih sezonskih radnika povećan je više od 20 puta

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета