Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Da bi vam ruže bile zdrave, da redovno cvetaju, a da cvetovi budu krupni, morate ih zaštititi od bolesti i štetočina

.

Spasite ruže od štetočina

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Prilikom kontrole jednog javnog carinskog skladišta u Beogradu, carinici su zaplenili gotovo 100.000 ruža i drugog rezanog i saksijskog cveća iz Holandije, a prekršaj je načinjen jer je uvoznik prijavio svega petinu robe.

Mnogi ljudi veruju da su njihove bašte premale za ruže ili da su ruže zamorne i da zahtevaju mnogo rada. Međutim, postoji mnogo patuljastih vrsta koje lepo cvetaju, predivno mirišu i dosta su otporne, odnosno traže vrlo malo pažnje.

Iako su ruže u punom cvetanju, a cvetovi krupni i mirisni, neophodno je pratiti izgled lišća, jer se na njemu najpre pojave znakovi bolesti

Na području delovanja RC Pirot, u zasadima kupine u toku je glavna berba. Vizuelnim pregledom zasada na lokalitetu Gorčinci, utvrđeno je prisustvo odraslih jedinki ružinog gundelja (Cetonia aurata) u niskom procentu napada. Proizvođačima se preporučuje da se protiv štetočine bore samo mehanički.

Tresetna mušica je štetočina koja se može javiti u bašti, plasteniku, kod proizvodnje cveća u zatvorenom prostoru, šampinjona. Naročito predstavlja problem kada dođe do premnožavanja ove vrste, kada nanosi štetu mladim biljkama, naročito njihovom korenu.

Sve što treba da znate o uzgoju ruža - pravilna sadnja i nega. Ukoliko želite da vam uspe koren ruže ne sme da bude na suncu.

  • Најновије
  • Најчитаније

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета