Industrijsko bilje poskupelo 44,6, a žitarice 23,4 odsto u odnosu na ranije

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Cene proizvođača proizvoda poljoprivrede i ribarstva u februaru 2021. godine, u odnosu na isti mesec 2020. godine, povećane su za 8,5%.

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda, u odnosu na isti mesec prethodne godine, najveći uticaj na rast cena zabeležen je u grupama: Industrijsko bilje (44,6%) i Žita (23,4%). Cene proizvođača proizvoda poljoprivrede i ribarstva u februaru 2021. godine, u odnosu na januar 2021. godine, u proseku su povećane za 1,9%.

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda, u odnosu na prethodni mesec, najveći uticaj na rast cena zabeležen je u grupama: Žita (4,2%), Industrijsko bilje (3,0%) i Povrće (18,5%).

Cene proizvođača proizvoda poljoprivrede i ribarstva u periodu januar-februar 2021. godine, u odnosu na isti period 2020. godine, u proseku su povećane za 7,4%.

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda, u periodu januar-februar 2021. godine u odnosu na isti period 2020. godine, najveći uticaj na rast cena zabeležen je u grupama: Industrijsko bilje (30,0%), Žita (22,3%) i Voće (19,8%).

Agroinfo.rs/agrosmart.net

Industrijsko bilje poskupelo 44,6, a žitarice 23,4 odsto u odnosu na ranije

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Vađenje crnog luka na vojvođanskim poljima posejanog jesenas je na izmaku.

Zakomplikovan izvoz na rusko tržište, ali i veliki uvoz, tvrde leskovački povrtari, oborili su cenu kupusa.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, cene proizvođača proizvoda poljoprivrede i ribarstva u februaru 2022. godine, u odnosu na isti mesec 2021. godine, povećane su za 17,9 odsto.

Više od polovine poljoprivrednih proizvoda koje Srbija izvozi odlazi u zemlje Evropske unije. Izvoz se utrostručio u poslednjoj deceniji, te je evropsko tržište sve značajnije za domaće poljoprivrednike.

Cene proizvođača proizvoda poljoprivrede i ribarstva u maju 2021. godine, u odnosu na isti mesec 2020 godine, povećane su za 20,4%, objavio je Reublički zavod za statistiku.

Voćari u selima oko Topole polako završavaju berbu višanja, međutim, nazadovoljni su kvalitetom plodova. Višnja je, kažu, rodila dobro, ali kupci traže samo prvu klasu.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета