Novosadski sajam vina od 22. do 24. marta

Foto: freepik

Foto: freepik

Novosadski sajam vina počinje sutra, u petak, 22. marta. U Hali 1 Novosadskog sajma i traje do nedelje, 24. marta.

U okviru sajma predstaviće se 30 proizvođača vrhunskih vina iz Srbije, Italije i Mađarske.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević, obići će u petak, od 11 časova, Sajam vina koji će tom prilikom biti i zvanično otvoren.

Radno vreme za posetioce će biti od 10 do 20 časova, a ulaz besplatan.

Novosadski sajam vina od 22. do 24. marta

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Novosadski sajam vina počinje sutra, u petak, 22. marta. U Hali 1 Novosadskog sajma i traje do nedelje, 24. marta.

Predstavnik Udruženja poljoprivrednika Subotice Marko Peić Tukuljac rekao je u ime prisutnih na sastanku, da su poljoprivrednici zadovoljni, te da im je ministarka Jelena Tanasković obećala ispunjenje svih zahteva.

Na Veletržnici Beograd, u toku prethodne nedelje, stigle su lubenice.

Šumadijska šljivovica iz ove destilerije prva je i jedina rakija koja ima oznaku zaštićenog geografskog porekla, a koja dolazi iz Srbije. Ova rakija mora da odleži 18 meseci i to u hrastovim buradima.

Prema podacima Državne revizorske institucije, u Srbiji se najčešće falsifikuju med, kafa, sok, čokolada, rakija, crni hleb i sir, a s obzirom na to da su to osnovne životne namirnice koje se svakodnevno koriste, ova institucija je predložila usvajanje termina "prevare sa hranom" i usklađivanje sa postojećim zakonskim okvirom o zaštiti potrošača.

Sezonski rad je najzastupljeniji u poljoprivredi i upravo za potrebe ove delatnosti nastao je portal www.sezonskiradnici.gov.rs. Prijava jednog „sezonca“ traje samo par minuta, a radniku mnogo znači jer ostvaruje pravo na zdravstveno osiguranje, kao i pravo na penziono i invalidsko osiguranje.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета