Na Novosadskom sajmu uručena prva priznanja osvojena na vrednovanju kvaliteta proizvoda i usluga

Foto: sajam.net

Foto: sajam.net

Na Novosadskom sajmu su uručena priznanja osvojena na vrednovanju kvaliteta proizvoda i usluga, koje je organizovano povodom 88. međunarodnog poljoprivrednog sajma, planiranog za jesen, od 18. do 24. septembra.

U robnoj grupi pčelinji proizvodi i oprema za pčelarstvo Veliki šampionski pehar osvojilo je Poljoprivredno gazdinstvo Vojkan Milutinović, Pančevo, za najviši kvalitet meda i proizvoda na bazi meda i ponelo zvanje Apsolutnog šampiona kvaliteta Poljoprivrednog sajma..

Knjaževački Timomed, dve decenije osvaja vrhunska priznanja Novosadskog sajma. Ovoga puta poneo je Srebrni šampionski pehar za vrhunski kvalitet meda i dijetetskih proizvoda na bazi meda.

Komisija je u robnoj grupi pčelinji proizvodi i oprema za pčelarstvo dodelila i pet Pehara Novosadskog sajma. Dobitnici su Tehnoplast Gligorijević, Batočina, Tisakop u Kanjiži, Mirko Gvojić iz Kljajićeva, i udruženja Dikena Farm Honey, Tetovo, Severna Makedonija i Api Beo u Beogradu.

Specijalno priznanje – Diploma sa posebnim priznanjem uručeno je prof. dr Mići Mladenoviću, za dvadesetpetogodišnju saradnju i važan doprinos u razvoju i kvalitetu pčelinjih proizvoda, kao i pčelarstvu u celini.

Za vrhunski kvalitet ocenjenih proizvoda Vitaminka, Banja Luka, Republika Srpska, osvojila je Veliki šampionski pehar u grupi proizvodi od voća i povrća. Istim priznanjem su u grupi mineralnih voda i osvežavajućih bezalkoholnih pića nagrađene novosadska BB Minakva i Vitinka, Zvornik, Republika Srpska, dok novosadska Kafa „Dobro jutro“, odlazi sa Velikim šampionskim peharom osvojenim u robnoj grupi kafa i čaj.

Srebrnim šampionskim peharom Novosadskog sajma nagrađena je Traditional Food, Ralja, u grupi proizvodi od voća i povrća, dok je Pehar Novosadskog sajma poneo PIK-Bečej.

U Kongresnom centru „Master“ uručene su i plakete, povelje, medalje i diplome najboljima na ocenjivanju kvaliteta proizvoda i usluga koje je počelo u maju, a biće završeno tokom Poljoprivrednog sajma. U istom terminu, uz najveću smotru agrara na ovim prostorima, od 18. do 24. septembra, biće priređeni i 53. međunarodni sajam lova i ribolova i Sajam ekologije.

Agroinfo.rs/agrosmart.net

 

Na Novosadskom sajmu uručena prva priznanja osvojena na vrednovanju kvaliteta proizvoda i usluga

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Aco Vujović iz sela Prilike kod Ivanjice počeo je da se bavi pčelarstvom pre skoro četiri decenije, najpre iz hobija, a od 1996. godine i profesionalno. U poslu mu pomažu supruga Milena i dvojica sinova Željko i Nenad.

Novi praktičan i prilično jeftin uređaj za detektovanje nekih bolesti, bez biopsije i sličnih bockanja, uključuje najdragocenijeg insekta za svetu, pčelu. Neverovatna dosetljivot portugalske dizajnerke olakšaće dijagnostifikovanje i ranih faza mnogih oboljenja.

Spretniji berači se sa vlasnikom dogovaraju o zaradi po ubranom kilogramu, pa njihova zarada zavisi od umeća, brzine ruku i od toga koliko ko može da podnese rad na visokim temperaturama.

Tradicionalna manifestacija, "18. Dani cveća i meda" u Velikom Gradištu i Kusiću, okupiće 15. i 16. maja sve ljubitelje cveća i pčelarskih proizvoda. Manifestacija je izložbeno-prodajnog karaktera.

Opština Nova Crnja za potrebe subvencionisanja poljoprivrede je obezbedila 3 miliona dinara, dok će najviše sredstava (1,6 miliona dinara) biti izdvojeno za ratarstvo, dok je za voćarstvo i vinogradarstvo, povrtarstvo i cvećarstvo izdvojeno million dinara. Za unapređenje pčelarstva predviđeno je 400 hiljada dinara.

Postoje biljne vrste koje treba saditi uz paradajz, koje pored njega dobro uspevaju i koje samom paradajzu pomažu da bude jači i ima bolje i ukusnije plodove. Takođe, postoje i one kulture koje nikako ne treba gajiti uz paradajz.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета