OČUVANJE ŽIVOTNE SREDINE: Nova uredba o subvencionisanju električnih vozila

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Vlada Republike Srbije je u cilju podsticanja ekološki prihvatljivog vida transporta usvojila novu uredbu o subvencionisanju kupovine novih vozila na električni i hibridni pogon. U nastaavku teksta se informišite o iznosima subvencija.

Oni, koji žele da pribave novi električni moped ili laki tricikl, moći će da podnesu zahtev za 250 evra državne pomoći, dok subvencije za motocikle, teške tricikle, kao i lake i teške četvorocikle iznose 500 evra, navodi se u uredbi.

Za kupovinu novih putničkih i teretnih vozila na isključivo električni pogon država je opredelila subvencije u iznosu od 5.000 evra, dok su za kupovinu hibridnih vozila subvencije nešto manje.

Za plug-in hibride, one koji poseduju spoljni priključak za struju i čija emisija ugljen-dioksida ne prelazi 50 g/km, država dodeljuje subvencije u iznosu od 3.500 evra, dok za obične hibride, koji ne poseduju priključak za struju i kod kojih je emisija ugljen-dioksida manja od 140 g/km, subvencije iznose 2.500 evra.

Pravo na države podsticaje imaju preduzetnici, fizička i pravna lica, a zahtev za subvencionisanu kupovinu novog vozila u skladu sa novom uredbom podnosi se Ministarstvu zaštite životne sredine do 31. oktobra 2022. godine.

Sva sredstva biće isplaćena u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem dnevnom kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate kupoprodajne cene, stoji u uredbi.

Agroinfo.rs/agrotv.net

OČUVANJE ŽIVOTNE SREDINE: Nova uredba o subvencionisanju električnih vozila

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Od juče, 24. januara 2022. godine je počelo prijavljivanje za konkurs 50:40:10 koje će trajati sve to 23. februara. Ovom prilikom za različite namene u oblasti stočarstva je obezbeđeno 360 miliona dinara.

U okviru svetske kampanje, međunarodni brendvi uključujući Pepsiko i Koka kolu pozvali su na globalni dogovor za borbu protiv zagađenja plastikom što bi značilo smanjenje proizvodnje plastike, najbrže rastućeg dela naftne industrije.

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu raspisao je konkurs koji će biti otvoren do 18. februara, a odnosi se na dodelu sredstava za sufinansiranje nabavke konstrukcija i opreme za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru.

U okviru IPARD programa za nabavku novih traktora snage do 100 kW Uprava za agrarna plaćanja će raspisati javni poziv za dodelu ovih sredstava od 7. februara do 31. marta.

Beli luk koji se može pronaći u trgovinama je uglavnom poreklom iz Kine, dok domaćeg gotovo i da nema. Poljoprivrednici su složni da država mora zaštititi proizvođače i da su subvencije neophodne.

Vojvođanskim preduzetnicama juče su svečano uručeni ugovori po Konkursu za dodelu bespovratnih sredstava za subvencionisanje troškova nabavke mašina ili opreme, računarske opreme, softvera ili usluge u cilju inoviranja i digitalizovanja procesa proizvodnje i operacija u domenu marketinga i trgovine u 2021. godini, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

  • Најновије
  • Најчитаније

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета