Udruženju NURDOR i pedijatrijskim klinikama donirano pola tone meda

Foto: Pinterest

Foto: Pinterest

Savez pčelarskih organizacija Srbije donirao je 500 kilograma meda pedijatrijskim klinikama u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, kao i Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka.

Kako mediji prenose, predsednik Saveza Rodoljub Živanović je ocenio da bez pčela nema života, te ako bi one nestale, lanac ishrane bi se poremetio za 3-4 dana. Živanović je takođe dodao da mu je zadovoljstvo što je Savez pčelarskih organizacija Srbije donirao 500 kilograma pravog meda dečijim klinikama i NURDOR-u kao i da država svake godine daje sedam miliona evra za pčelarstvo, pa pčelari mogu dobiti do 20.000 evra za nabavku opreme.

Predsednica upravnog odbora NURDOR, Joland Korora, rekla je da je ova donacija veoma značajna i da će med biti raspodeljen između pet Roditeljskih kuća.

Ceremoniji u Botaničkoj bašti prisustvovala je i premijerka Srbije Ana Brnabić, koja je zahvalila lekarima dečjih klinika na brizi o najmlađima u godini pandemije koronavirusa.

Po sto kilograma meda uručeno je i dečjim klinikama KC Vojvodine i KC Niša.

Agroinfo.rs

Udruženju NURDOR i pedijatrijskim klinikama donirano pola tone meda

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Od 25 uzoraka meda na našem tržištu koji su testirani po novoj Kada je reč o novoj metodi za utvrđivanje falsifikata EIM-IRMS, predsednik Saveza pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) Rodoljub Živadinović rekao je za Biznis.rs da je to inovativna i nepogrešiva laboratorijska metoda za utvrđivanje falsifikata hrane i pići za utvrđivanje falsifikata hrane i pića, 22 nisu prošla testove autentičnosti.

Aco Vujović iz sela Prilike kod Ivanjice počeo je da se bavi pčelarstvom pre skoro četiri decenije, najpre iz hobija, a od 1996. godine i profesionalno. U poslu mu pomažu supruga Milena i dvojica sinova Željko i Nenad.

Napitak eliminiše višak masnoće i vode iz organizma, poboljšava funkciju mozga, poboljšava pamćenje, poboljšava sluh i vid

Na tržištu se često prodaje med koji po svojim karakteristikama i načinu proizvodnje ne bi smeo da nosi ovaj naziv.

Pčelare je posebno obradovala vest da je otkupna cena bagremovog meda dostigla istorijski maksimum, a nadaju se i dobroj paši.

Znamo da su arheolozi u egipatskim piramidama pronašli posude s medom stare 3000 godina i med je bio savršeno jestiv.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета