Veliko nevreme u Ivanjici: Grad uništio maline, od groma stradao konj

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

U popodnevnim časovima, 6. juna, jako nevreme praćeno kišom i gradom je pogodilo opštinu Ivanjica, a ispaljeno je 38 protivgradnih raketa čime se izbegla ogromna šteta. U pojedinim delovima, nažalost, grad je značajno oštetio malinu i druge useve.

Velika šteta je pričinjena na poljoprivrednim usevima u Prisoju, Cerovi, Šreniku, Međurečju, kusičkoj Ravnoj gori.

Kako mediji prenose, u ivanjičkom zaseoku Krst, grom je ubio konja koji bio na ispaši. Konji su bili na livadi kada je veliko nevreme počelo, pa njihov vlasnik nije uspeo na vreme da ih skloni. Jedan od njih je pogođen gromom i na mestu stradao.

Procena nastale štete tek će biti načinjena, a kiša i grad su se čak u dva navrata sručili nad ovom opštinom u toku jučerašnjeg dana.

Agroinfo.rs

Veliko nevreme u Ivanjici: Grad uništio maline, od groma stradao konj

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Gde i kako nastaje padavina za koju kažemo da je nepogoda jer nanosi velike štete poljoprivredi?

Biće parcela na kojima uopšte neće biti prinosa. Od dana setve do današnjeg dana krompir pliva u vodi.

U sredu popodne olujno nevreme praćeno jakom kišom i gradom zahvatilo je delove opštine Topola kada je zasadima naneta velika šteta.

Prema pisanjima medija, od oko 200 traktora, koje u okviru državnog projekta subvencioniše Ministarstvo poljoprivrede posredstvom Svetske banke uz podršku Asocijacije malinara, Ivanjičanima je podeljeno svega 12, i to baš, pred izbore krajem marta.

Ministarstvo poljoprivrede je proizvođačima iz Ivanjice obezbedilo podsticaje u vidu opreme koja će im biti od značaja, a sve sa ciljem da dalje nastave sa uspešnom proizvodnjom.

Proces pravljenja rakije je složen, a jedan od bitnih koraka je određivanje jačine krajnjeg proizvoda i prilagođavanje sopstvenom ukusu i afinitetima.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета