Podstrek ivanjičkim poljoprivrednicima: Uručene vredne donacije u vidu opreme

Foto: ivanjica.gov.rs

Foto: ivanjica.gov.rs

Ministarstvo poljoprivrede je proizvođačima iz Ivanjice obezbedilo podsticaje u vidu opreme koja će im biti od značaja, a sve sa ciljem da dalje nastave sa uspešnom proizvodnjom.

Predsednik opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović je naglasio da je Ministarstvo prepoznalo rad i trud proizvođača iz ovog kraja kojima vremenski uslovi nisu uvek naklonjene, te da su ovakve vrste podsticaja vrlo bitne.

Ovom prilikom, Ministarstvo poljoprivrede je u saradnji sa Asocijacijom malinara Srbije poljoprivrednicima iz ivanjičkog kraja dodelilo pet atomizera od 300 litara, dvadeset trimera i dvadeset prskalica, a u celom procesu se vodilo računa o rodnoj ravnopravnosti.

Asocijacija malinara Srbije u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i lokalnom samoupravom će nastaviti da kroz donacije stimuliše poljoprivrednike kako bi proširili svoju proizvodnju.

Agroinfo.rs

Podstrek ivanjičkim poljoprivrednicima: Uručene vredne donacije u vidu opreme

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Tradicionalni Zimski seminar farmera na Tari održaće se po 17. put na ovoj planini od 23. do 29. januara u hotelu Omorika.

Poljoprivrednici po obećanju ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića očekuju da mineralno đubrivo urea dobiju do 18. januara po dogovorenoj ceni od oko 80 dinara po kilogramu, inače će se organizovati protesti, najavio je predsednik Udruženja poljoprivrednika ”Stig“ Nedeljko Savić.

Sve je spremno za drugi krug licitacije državnog zemljišta u Pančevu gde je u ponudi 643 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta.

Prethodna godina za agrar je bila vrlo specifična. Pojedine kulture su slabije rađale zbog sušnog perioda, dok su druge beležile rekorde. Cene hrane su porasle, a zarada od prodaje na inostranom tržištu porasla.

Ove životinje aktivno učestvuju u poljoprivrednim radovima i potpomažu ih

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović pozvao je narodne poslanike da podrže Sporazum o saradnji u veterinarskoj, fitosanitarnoj i oblasti bezbednosti hrane i hrane za životinje, koji je potpisan 21. decembra u Tirani, u okviru projekta „Otvoreni Balkan“.

  • Најновије
  • Најчитаније

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета