Podstrek ivanjičkim poljoprivrednicima: Uručene vredne donacije u vidu opreme

Foto: ivanjica.gov.rs

Foto: ivanjica.gov.rs

Ministarstvo poljoprivrede je proizvođačima iz Ivanjice obezbedilo podsticaje u vidu opreme koja će im biti od značaja, a sve sa ciljem da dalje nastave sa uspešnom proizvodnjom.

Predsednik opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović je naglasio da je Ministarstvo prepoznalo rad i trud proizvođača iz ovog kraja kojima vremenski uslovi nisu uvek naklonjene, te da su ovakve vrste podsticaja vrlo bitne.

Ovom prilikom, Ministarstvo poljoprivrede je u saradnji sa Asocijacijom malinara Srbije poljoprivrednicima iz ivanjičkog kraja dodelilo pet atomizera od 300 litara, dvadeset trimera i dvadeset prskalica, a u celom procesu se vodilo računa o rodnoj ravnopravnosti.

Asocijacija malinara Srbije u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i lokalnom samoupravom će nastaviti da kroz donacije stimuliše poljoprivrednike kako bi proširili svoju proizvodnju.

Agroinfo.rs

Podstrek ivanjičkim poljoprivrednicima: Uručene vredne donacije u vidu opreme

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Vlasnici poljoprivrednih parcela koje se izdaju u zakup, posebno oni koji plaćaju zakup zemljišta, suočiće se s novim pravilima kako bi ostvarili pravo na državne subvencije.

Jesenja setva pšenice u Srbi se bliži kraju, zasejano je manje parcela nego prošle godine, zemljište je nedovoljno nađubreno, seme je korišćeno sa "tavana", a ne deklarisano, pa se dogodine ne može očekivati dobar rod, rekli su danas poljoprivrednici

Sredstva predviđena za poljoprivredu u budžetu za sledeću godinu dovoljna su za sva predviđena direktna davanja u okviru podsticaja u poljoprivredi, izjavila je danas državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Milica Đurđević.

Do sada je u 2.201 gazdinstvu u Srbiji potvrđeno 4.167 slučajeva afričke kuge kod domaćih svinja, od čega je 3.857 uginulo, a rebalansom budžeta Ministarstva poljoprivrede obezbeđeno je dodatnih 500 miliona dinara koje će služiti za sprečavanje te zarazne bolesti i nadoknadu štete vlasnicima bolesnih životinja.

Direktor Uprave za zaštitu bilja Ministarstva poljoprivrede Srbije Nebojša Milosavljević izjavio je da trenutno ispravnost voća i povrća na tržištu kontrolišu 134 inspektora, ističući da je u planu zapošljavanje novih inspektora.

Premija po litri predatog mleka je uvećana, za ovaj kvartal iznosi 19 dinara.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета