Vladimirci: Do 3.750 evra bespovratno za bušenje bunara za navodnjavanje

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Odeljenje za poljoprivredu, turizam i društvene delatnosti opštine Vladimirci objavilo je Konkurs za dostavljanje prijave za dodelu podsticajnih sredstava za iskopavanje (bušenje) bunara na teritoriji opštine Vladimirci za 2020. godinu.

Pravo na dodelu podsticajnih sredstava za bušenje dubinskih vodozahvata može ostvariti fizičko lice – nosilac registrovanog aktivnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva sa teritorije opštine Vladimirci.

Podsticajna sredstva koristiće se za iskopavanje (bušenje) bunara za  navodnjavanje u povrtarskoj, voćarskoj, ratarskoj i stočarskoj proizvodnji na području opštine.

Najveća dubina bunara, za koju se daju podsticajna sredstva, je 125 metara. Podsticajna sredstva se mogu koristiti za jedan bunar u 2020. godini.

Iznos podsticajnih sredstava je 30 evra (u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan isplate) po dužnom metru. Maksimalan iznos podsticajnih sredstava je 3.750 evra za jedan bunar. Podsticajna sredstva se dodeljuju bespovratno.

Pravo na korišćenje podsticajnih sredstava imaju poljoprivredni proizvođači upisani u registar poljoprivrednih gazdinstava kao nosioci poljoprivrednog gazdinstva po osnovu prava svojine poljoprivrednog zemljišta koje se nalazi na teritoriji opštine Vladimirci na kojem obavljaju poljoprivrednu proizvodnju.

Prijava na konkurs za korišćenje podsticajnih sredstava podnosi se Odeljenju za poljoprivredu, turizam i društvene delatnosti opštine Vladimirci. Konkurs je otvoren od 30.07.2020.godine do 07.08.2020. godine.

Obrazac prijave na konkurs može se preuzeti u prostorijama Odeljenja za poljoprivredu, turizam i društvene delatnosti opštine Vladimirci. Za detaljnije informacije treba pozvati tel. 015/513-415, kontakt osoba Zarić Dragan.

Izvor:agrosmart.net

Vladimirci: Do 3.750 evra bespovratno za bušenje bunara za navodnjavanje

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači mogu podneti prijave za podsticaje na portalu ePodsticaji

Opština Arilje raspisala je Konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za nabavku nove poljoprivredne opreme, mehanizacije i stočnog fonda u 2022. godini.

Iz Javnog preduzeća "Vode Vojvodine" objavili su da je završen Konkurs za dobrovoljce koji su bili zainteresovani ra postanu ribočuvari - volonteri.

Čedomir Božić, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo uručio je juče ugovore o dodeli oko 60 miliona dinara korisnicima iz srpske pokrajine po osnovu konkursa za nabavku opreme za proizvodnju vina i rakije i konkursu za nabavku opreme za proizvodnju piva.

Svetska turistička organizacija Ujedinjenih nacija (UNWTO) raspisala je Konkurs za izbor najboljih turističkih sela, pa se pozivaju svi zainteresovani da uzmu učešće.

Ministarstvo za brigu o selu danas je zvanično raspisalo još jedan javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava, i to za organizovanje manifestacije pod nazivom „Miholjski susreti sela“.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета