Francusko PLAVO PIVO od algi polako osvaja tržište

pritscreen/youtube

pritscreen/youtube

Jedan od najpopularnijih stilova Francuske pivare plavo pivo, pod imenom “Line”, rezultat je veze između firme koja želi da populariše alge kao dodatak ishrani.

Ovo plavo pivo  koristi alge sa prirodnim pigmentom. Pivo se dobro prodaje, rekao je Sebastijen Verbeke, zaposleni u Hoppy Urban Brew, koji pravi plavo pivo od algi. 

- Ovo izaziva ogromno interesovanje i radoznalost javnosti- , rekao je on - prenose zanimljivostidana.com.

Plava nijansa piva potiče od spiruline, vrste alge koju u bazenima uzgaja kompanija Etika Spirulina u severnoj Francuskoj. Komponenta spiruline koja daje plavu boju, nazvana fikocijanin, zatim se dodaje u pivo tokom procesa kuvanja piše Rojter

Degustirajući sveže proizvedenu flašu (plavog) piva, zaposlena u pivari Mathilde Vanmansart opisala ga je hmeljasto, lagano i sa voćnim dodacima, dok je jedini dokaz dodanih algi bila prepoznatljiva plava boja u samom pivu.

Xavier Delannoy, čija farma obezbeđuje spirulinu, rekao je da je nakon nekoliko test serija pivara pronašla mešavinu koja se dopada kupcima.

On je rekao da je između oktobra i decembra prošle godine prodato 1.500 boca plavog piva, a pivara se sada priprema da poveća proizvodnju kako bi zadovoljila potražnju za zaista neobičnim plavim pivom od algi.

 

Francusko PLAVO PIVO od algi polako osvaja tržište

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Većina ljudi iz naše zemlje čula je za spirulinu kada je Novak Đoković otkrio da je upravo zbog nje jak i zdrav, a ipak mršav!

Gljive, alge i bakterije mogu biti ključne za ishranu stoke. Ideja da upotrebom proteina, koji nastaju od raznih mikroba kao što su kvasac i alge, mogu da zamene žitarice, postoji već nekoliko godina.

Сваки алтернативни састојак хране за животиње, па и рибе, мора да осигура хранљиву вредност по конкурентној цени. Конвенционалне копнене културе, посебно житарице и уљарице, фаворизоване су алтернативе због ниских трошкова, а показале су се успешним у примени као замена за рибље брашно. Међутим, такви биљни додаци могу узроковати значајне промене у прехрамбеном квалитету произведене рибе.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета