Ekonomija


NACRTOM zakona o uređenju tržišta poljoprivrednih proizvoda, država će imati tačno propsiane mere da intervenište, u slučaju da prete ili su nastali poremećaji na tržištu.


Vlada Srbije donela je Uredbu o izmenama i dopunama uredbe o utvrđivanju programa finansijske podrške poljoprivrednim proizvođačima. Reč je o otkupu tržišnih viškova tovnih junadi u otežanim ekonomskim uslovima usled pandemije covid-19 izazvane virusom sars-cov-2.


Republička direkcija za robne rezerve raspisala je javni poziv za kupovinu merkantilnog kukuruza rod 2020. godine.  Na osnovu Zaključka Vlade Direkcija će izvršiti kupovinu do 26.153.846 kg merkantilnog kukuruza rod 2020. godine, domaćeg porekla.


Министарство привреде објавило је тендер за продају имовине Пољопривредног комбината Београд (ПКБ) по почетној цени од 104,5 милиона евра. Рок за достављање понуда је 10. септембар


Вишеструко се враћа у економском смислу, али и оном ширем, општенародном и општедржавном, кроз опстанак и ревитализацију села Србије“, рекао је министар Милан Кркобабић, задужен за регионални развој, приликом посете земљорадничкој задрузи "Блачка Блаце", једној од оних којима су прошле године додељена бесповратна средства Републике Србије намењена задругама.


Држава је напокон саопштила почетну цену за продају ПКБ-а, која износи 12,35 милијарди динара, односно око 100 милиона евра, изјавио је шеф одборничке групе „Савез за Србију“ у Скупштини Београда Драган Ђилас.


Општина Бољевац и ове године наставља стратегију субвенционисања пољопривредних произвођача.


Агроекономски аналитичар Милан Простран оценио је у Новом дану да се климатске промене озбиљно осећају у сектору пољопривреде, јер је пољопривреда "фабрика под ведрим небом". Метеоролог и професор Горан Михајловић каже да су суштинска последица климатских промена интензивније временске прилике.


Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета