Prvo nautičko selo u Srbiji: Idealno mesto za ljubitelje reke

Foto: http://surcin.rs/

Foto: http://surcin.rs/

U Boljevcima, na levoj obali Save i na svega 29 km od Beograda, nalazi se prvo nautičko selo u Srbiji koje nosi ime „Biser“. Ovo mesto ima odličnu ponudu za sve ljubitelje reke, ribolova, rekreacije... U nastavku teksta se upoznajte sa mestom gde možete provesti odmor ili, pak, lep i zanimljiv vikend.

Nautičko selo “Biser” je kompleks od 16 modernih kućica na vodi koje stoje u nizu i izgledaju kao nakit obale-savski biseri. Kućice su opremljene francuskim i pojedinačnim ležajevima, kupatilom sa tuš-kabinama sa masažerima, prilaznom natkrivenom terasom  i gornjom terasom idealnom za sunčanje.  Apartmani su klimatizovani, a za hladne dane je obezbeđeno grejanje.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Zeljka, Belgrade (@fijuu62)

Nautičko selo poseduje i kongresnu salu prilagođenu za održavanje seminara, konferencija, prezentacija, organizaciju team building-a, u prirodnom okruženju. Sala raspolaže kapacitetom oko 40 mesta.

Od posebnog značaja za Nautičko selo je marina sa vezovima u kojoj posetioci mogu ostaviti svoja plovila ukoliko dolaze vodenim putem, ili ostaviti svoje ljubimce na čuvanje tokom cele godine.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Igor Manov (@ig.manov)

Na obali naspram Nautičkog sela „ Biser“ smešteno je prirodno izletište na 12 hektara stare šume, uređenim parkom za najmlađe, letnjikovcima, terenom za odbojku i mali fudbal, biciklističkom stazom , kupalištem i plažom u toku sezone, te je ovo mesto idealno za odmor, rekreaciju, ribolov, sportske aktivnosti.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Zeljka, Belgrade (@fijuu62)

Raznolikost turističke ponude kojom prostor Nautičkog sela i neposredne okoline raspolaže, biće vam podstrek da u prvom i jedinstvenom nautičkom selu Srbije provedete dane vikenda, pa i duži boravak na šta će vas sigurno postaknuti predeli sremačke ravnice, reke Save, očuvane šume, ribnjaci i izletišta.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Serbia Tourism (@serbiatourism_)

Poseban dragulj ovog kompleksa je i restoran koji u svojoj ponudi ima autentična jela iz Srema, razne rečne i druge specijalitete i vina proizvedena od posebnih sorti vinove loze koji se gaje na ovom podneblju.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Serbia Tourism (@serbiatourism_)

U restoranu možete organizovati razne vrste proslava, a kapacitet restorana je oko 60 mesta.

Bojčinska šuma sa Bojčinskim brvnarama nalazi se u Progaru, 6 km dalje od Nautičkog sela Biser tako da, pored posete selu, možete posetiti i ovo atraktivno izletište koje je puno predivnih stabala hrasta, lipe, cera i graba.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Bojčinska Koleba (@bojcinskakoleba)

Pored tradicionalnog restorana, trim staze, konjičkog kluba, otvorene pozornice, likovne kolonije, ovde se nalazi i ribnjak Bečmenska bara koji se sastoji od 3 jezera ukupne dužine 5,5 km i predstavlja jedinstvenu oazu tišine, ušuškanu u netaknutoj prirodi vojvođanske ravnice.

Agroinfo.rs

Prvo nautičko selo u Srbiji: Idealno mesto za ljubitelje reke

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Reke Srbije predstavljaju veliko prirodno bogatstvo naše zemlje. Reke Srbije otiču u tri mora, a to su Crno more, Jadransko more i Egejsko more, odnosno, pripadaju crnomorskom, jadranskom i egejskom slivu.

Sigurno se mnogima od vas desila situacija nekad u životu, da ponesete konzervu ali da zaboravite otvarač. Zato ako vam se ikada desi da krenete negde na izlet ili u prirodu , tu je ovaj video klip….

Pravila vezana za boravak u prirodi nisu tu da nas ograniče i spreče da uživamo, već da nas podsete da čuvanjem prirode dajemo lični doprinos i za očuvanje planete.

Pandemija koronavirusa dovela je do toga da se odmor na srpskim selima produžio sa dva i po na sedam dana uproseku, dok su pojedini voleli da ostaju i po čitav mesec. Sve je to značajno za razvoj ruralnog turizma naše zemlje.

Nacionalni park Tara svrstan je od strane čuvenog američkog časopisa Forbs među zapanjujuće prirodne lepote na Balkanu koje treba posetiti.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета