OBOREN GINISOV REKORD: Borovnica veličine teniske loptice (VIDEO)

Foto: freepik

Foto: freepik

Teška 20,4 grama, uzgajana u australijskoj državi Novi Južni Vels, oborila je Ginisov svetski rekord za najtežu borovnicu na svetu.

Borovnica je otprilike veličine loptice za golf, ima prečnik od 39,31 milimetar i teži 10 puta više od prosečne borovnice, objavio je Gardijan. Borovnica je ubrana 13. novembra, a ove sedmice.

Ginisova knjiga rekorda zvanično ju je priznala kao najtežu borovnicu na svetu. Rekordna borovnica ima oko 1,25 puta veću težinu od borovnice koja je prethodno držala rekord i koja je težila 16,2 grama i imala prečnik od 36,33 milimetara.

Prethodna dva rekorda postavili su uzgajivači iz države Zapadna Australija, 2020. i 2018. godine.

Agroinfo.rs/Glas javnosti

OBOREN GINISOV REKORD: Borovnica veličine teniske loptice (VIDEO)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Možete ga mazati na palačinke, bakin kolač ili hleb, a kombinacija borovnica i čokolade daje ovom džemu jedinstven ukus.

U vikendu za nama održana je Kobasicijada u Turiji, a ponovo je oboren i Ginisov rekord jer je napravljena najveća kobasica na svetu.

Najveća jagoda na svetu dolazi iz Izraela, a uzgojio ju je poljoprivrednik Cači Ariel. Jagoda je kao najteža ušla u Ginisovu knjigu rekorda.

Voćarstvo je grana poljoprivrede koja je najisplativija, ali i u koju je potrebno najviše uložiti. Borovnica je poslednjih godina doživela veliku ekspanziju u našoj zemlji, a od ovog posla, ukoliko se obavlja kako treba, može vrlo lepo da živi jedna porodica.

Daglas Smit, povrtar iz Velike Britanije oborio je svetski rekord kada je sa jedne stabljike ubrao 839 plodova čeri paradajza, što je skoro duplo više od prethodnog Ginisovog rekorda.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета