ZAŠTO RIBA STALNO OTVARA USTA?

Foto: unsplash.com

Foto: unsplash.com

Riba otvara usta kako bi mogla da diše. Ona na taj način uzima vodu, koju pritom izbacuje kroz škrge – male proreze sa obe strane glave, pokrivene poklopcima.

Iz te vode riba uzima kiseonik, neophodan za disanje. Čovek uzima kiseonik iz vazduha, udišući kroz nos ili usta.

Riba može da diše jedino ako uzima vodu kroz usta, a izbacuje je kroz škrge. Zato riba stalno otvara usta, a škrge se ujednačeno otvaraju i zatvaraju.

Riblji organi za disanje su načinjeni tako da koriste kiseonik koji se nalazi u vodi, kao što su naša pluća građena da kiseonik uzimaju iz vazduha.

Disanje nije jedini jedini razlog zašto riba stalno otvara usta. Riba se tako hrani: hvata insekte, larve,  biljne ostatke… Zato su njena usta u stalnom pokretu.

ZAŠTO RIBA STALNO OTVARA USTA?

Komentari

cialis viagra combo pack Excess fructose consumption causes a condition called non alcoholic fatty liver disease NAFLD, which is directly linked to both diabetes and obesity

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Stanovnici Srbije ove jeseni ponovo imaju mnogo problema sa smrdibubama koje koriste svaki otvor na prozoru ili vratima da uđu u kuću.

"Tesla Motors", kompanija u vlasništvu Ilona Maska, najbogatijeg čoveka na svetu, obratila se novosadskom proizvođaču mineralne vode "Minakva" za zahtevom za saradnju.

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je Konkurs za dodelu sredstava za za sufinansiranje izgradnje, sanacije, rekonstrukcije i izrade tehničke dokumentacije vodnih objekata u javnoj svojini i izrade projektno tehničke dokumentacije objekata fekalne kanalizacije na teritoriji AP Vojvodine u 2022. godini.

Voda može biti izuzetan lek za naš organizam ukoliko znamo da je koristimo na odgovarajući način. Ona štiti naš organizam, unutrašnje organe, a u određenim delovima dana je posebno btina.

Milioni sićušnih organizama čekaju da se nebo nad Maldivima smrači da bi obasjali predivne plaže ostrva Vadu.

Ukoliko sumnjate na ispravnost i čistotu vode koju pijete, savetujemo vam da uradite ovaj jednostavan trik sa biljkom koja će vašu vodu pročistiti tako da ćete moći bez problema da je koristite.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета