Đorđe (5) najmlađi poljoprivrednik pravi DžEM OD LUKA koji je postao pravi hit u Beogradu

Foto:unsplash

Foto:unsplash

Kako hobi postane stil života, ali i da li od jagoda može da se živi najbolje odgovara porodica Ivković iz Beograda koji su poznati kao Vikend farmeri.

Veliki deo svog vremena provode na svom imanju u selu Mirosaljci kod Lazarevca.

Sve je počelo kada su pre nekoliko godina zasadili parcelu jagoda i nazvali je „Vikend farmeri“ jer su tamo provodili samo kraj nedelje.  Vremenom, porodčina priča postala je sve uspešnija.

-Nismo znali šta će tačno biti pre desetak godina, ali smo znali da će biti poljoprivreda. Sada imamo poljoprivredno gazdinstvo sa oko 15 proizvoda, a učestvujemo i na festivalima-priča između ostalog za Miloš Ivković.

Njegova supruga Jelena kaže da su prvi plasman prodavali u okolini Beograda, a možete da ih sretnete na raznim festivalima hrane. Njihov sin Đorđe dobio je i nagradu kao najmlađi učesnik na jednoj manifestiaciji.

Osluškuju tržište, prave džemove od kajsije, breskve, kruške ,a jedan od najtraženijih je džem od šljiva i čokolade koji je odmah „otišao“.

Džem od luka je poseban njihov specijalitet, a dobar je u kombinaciji sa sirevima i crvenim mesom, savetuje Jelena.

Otkrili su nam i da je u pripremi njihov džem od bunedeve. Ivkovići su su se prijavili i u izboru za Najdomaćin 2023.

U toku je izbor za najboljeg poljoprivrednika Srbije u pet kategorija. Ukupni nagradni fond iznosi 7.000.000 dinara, dok je glavna nagrada za Najdomaćina Srbije 2.000.000 dinara! Kategorije su stočarstvo, ratarstvo, voćarstvo, povrtarstvo i organska proizvodnja, a prijave se obavljaju klikom na link.

Podsetimo, pored prijava žiri će koristiti i jasno definisane kriterijume da izdvoji 100 najboljih poljoprivrednih gazdinstava u Srbiji, od kojih će nakon toga izdvojiti 11 najboljih.

 

Agroinfo.rs/B10S

Đorđe (5) najmlađi poljoprivrednik pravi DžEM OD LUKA koji je postao pravi hit u Beogradu

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Kombinacija aroma belog i crvenog luka je neodoljiva, nije jaka ni teška već naprotiv vrlo ukusna aroma koja će vas iznenaditi i oduševiti.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета