POZNATE NOVE CENE: Stupila na snagu Uredba o ograničenju cene naftnih derivata

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Uredba o ograničavanju cena naftnih derivata stupila je na snagu danas i trajaće do 11. aprila, odnosno 30 dana, tako da su poznate nove cene goriva.

Uredba se odnosi na evrodizel i evro premijum MBM 95. Danas od 15 sati, litar evrodizela koštaće 187,7 dinara a BMB 95 premium 176,3 dinara, pišu mediji. Trgovcima će biti ograničena marža na šest dinara, a carina na uvoz će biti ukinuta. Kako je najavljivano poskupljenje će biti oko 2 do 3 dinara po litru.

Privredni subjekti koji obavljaju trgovinu motornim i drugim gorivima obavzani su da nastave sa isporukom naftnih derivata, ali isključivo u rezervoare prevoznih sredstava, saopštilo je Ministarstvo za trgovinu. Točenje u kanistere,burad i druge sudove je zabranjeno, prenosi b92.net.

Potpredsednica vlade i ministarka energetike Zorana Mihajlović izjavila je da će nova cena goriva biti nešto malo viša u odnosu na zamrznute cene za benzin B95 i dizel koje su važile u prethodnih mesec dana.

- Gledaćemo kako se kreću cene na svetskom tržištu - rekla je ona i dodala da će cena na pumpama u Srbiji biti nešto malo viša u odnosu na sadašnje cene.

Agroinfo.rs

POZNATE NOVE CENE: Stupila na snagu Uredba o ograničenju cene naftnih derivata

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Litar evrodizela će od danas od 15 časova do sledećeg petka u isto vreme na pumpama maksimalno koštati 213 dinara za litar, a benzin evropremijum BMB 95 za najviše 172 dinara za litar, objavilo je Ministarstvo trgovine.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije utvrdilo je najviše maloprodajne cene derivata nafte za period od 12. avgusta u 15 časova do 19. avgusta, takođe u 15 časova.

Zbog praznika, nove cene goriva su stigle danas i u narednih nedelju dana ostaju na istom nivou na kom su bile od 15. aprila, saopštilo je Ministarstvo trgovine.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета